Mitropolitul Clujului, la a treizecea sesiunea plenară a Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Salzburg

de | mart. 7, 2020 | Actualitatea religioasă

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a participat sâmbătă, 7 martie 2020, la ședința festivă anuală a Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg, Austria. Şedinţa, care se desfăşoară anual în luna martie, a avut  loc în prezența a numeroși invitați, la Universitatea din Salzburg. Părintele Mitropolit este însoțit în Austria de arhidiaconul Claudiu Grama, consilier eparhial pe probleme de misiune și protocol și de dr. Adrian Eugen Truță, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

A treizecea ediție a întrunirilor Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg a debutat vineri, 6 martie 2020, cu o recepție festivă, urmând ca ședința plenară să aibă loc sâmbătă, 7 martie 2020, cu începere de la ora 10.00. După alocuțiunea Prof. Dr. Felix Unger, președintele academiei, a avut loc primirea noilor membrii ai societății. Prelegerea centrală a ediției, „Etica, regina tuturor științelor”, a fost susținută de prof. Christiane Woopen. Părintele Mitropolit Andrei, alături de alți înalti clerici, a fost nominalizat membru de onoare al ședinței. La eveniment a participat și Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. (Secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Cujului, Eugen Adrian Truță)

Academia Europeana de Ştiinţe şi Arte din Salzburg numără în jur de 1500 de personalităţi ale vieţii universitare și a luat ființă cu mai bine de 20 de ani în urmă. Dintre membrii ei, 30 sunt deţinători ai Premiului Nobel.

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a fost ales membru activ al Academiei Europene pentru Ştiinţe şi Arte din Salzburg, pentru secţiunea Religiile Lumii, în anul 2007.

 

Foto: Arhiva Radio Renașterea

 

Ultimele articole

Procesiunia de Florii la Bistrița

Procesiunia de Florii la Bistrița

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, va avea loc Procesiunia de Florii, în sâmbăta de Florii, 8 aprilie 2023 începând cu orele 17,  la biserica cu hramul ”Sfinții Trei Ierarhi ” de pe strada A. Odobescu, unde ...