Mitropolitul Clujului, la Câmpia Turzii: îndemn la rugăciune pentru unitatea Bisericii

de | mai 31, 2020 | Actualitatea religioasă

În Duminica a 7-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 31 mai 2020, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a slujit în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Câmpia Turzii.

Cu acest prilej, de la ora 10:00, în fața bisericii parohiale, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de clerici.

Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Unitatea Bisericii”.

Ori de câte ori spunem Crezul, la Liturghie, la Botez sau în altă parte, ajungând la articolul cu Biserica, zicem: „Întru-una, sfântă, sobornicească și apostolească Biserică”. Este una Biserica pentru că unul este capul ei, Domnul nostru Iisus Hristos, iar noi toți suntem mădulare ale trupului Domnului Hristos, suntem mădulare ale Bisericii. Simbolul de credință, acest îndrumar, a rămas valabil în toate veacurile pentru noi creștinii, dar de-a lungul veacurilor au apărut alte sciziuni în Biserică. Orice creștin bun, văzând rupturile și neînțelegerile care au avut loc în Biserica Creștină, suferă. Nu a dat roadele pe care le dorea mișcarea ecumenică, mișcare de refacere a unității văzute a Bisericii, însă noi, creștinii ortodocși, ne rugăm lui Dumnezeu ca să refacă unitatea Bisericii, așa cum a fost ea la început.

În cadrul slujbei, chiriarhul s-a rugat pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, situată pe strada  Nicolae Titulescu, cartier Șarât, a fost construită între anii 1994-2011, sub conducerea şi coordonarea părintelui paroh Ioan Morar.

Lăcașul de cult a fost sfințit la data de 23 octombrie 2011, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

 

Ultimele articole

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Ediția a 18-a a „Zilelor artei Bizantine” se va desfășura la Cluj-Napoca și Alba Iulia în perioada 6-9 octombrie 2022. Evenimentul este organizat de Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și coordonatorul grupului de muzică, artă...

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 septembrie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...