Mitropolitul Clujului, la deschiderea hramului parohiei clujene „Adormirea Maicii Domnului”

de | aug. 14, 2018 | Actualitatea religioasă

Hramul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” a început încă de astăzi, 13 august, când în mijlocul nostru s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care și-a încheiat astfel salba vizitelor în parohiile mitropoliei, rugându-se împreună cu credincioșii în săvârșirea slujbei Paraclisul Maicii Domnului.

Părintele Mitropolit Andrei a slujit alături de părintele consilier Claudiu Grama, pr. paroh Dan Hognogi, protopopul de Cluj 1, părintele protopop de Cluj II, Alexandru Ciui și părintele slujitor Dorin Ielciu.

În cuvântul de învățătură IPS Andrei a evidențiat calitățile Maicii Domnului, cea mai sfântă făptură care a călcat pe acest pământ și pe care le-a exemplificat prin virtuțile femeilor religioase din Sfânta Scriptură care încep cu litera cu care este compus numele Maicii Domnului, MARIA. Maica Domnului a însumat toate virtuțile posibile unei femei sfinte care sunt-fecioria şi prorocia, (Miriam), pururea rugătoare (Ana), frumusețea (Rahila),vitejia (Iudita), milostenia (Abigai).

Părintele paroh Dan Hognogi a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru bucuria pe care ne-a făcut-o, dăruindu-i ca semn de recunoștință, o icoană a Maicii Domnului și o altă icoană părintelui arhidiacon consilier Claudiu Grama.

În final, Părintele Mitropolit a dăruit cărți de rugăciuni copiilor iar părintele  Alexandru Ciui a miruit credincioșii parohiei, care au cântat mai frumos decât oricând pricesne închinate Maicii Domnului.

Liliana Derevici

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Vremurile pe care le trăim sunt grele. Parcă toate rânduielile s-au dat peste cap şi nimeni nu ştie ce să facă. Cele rele nu se mai pot îndrepta şi cele ce lipsesc nu se mai pot număra. Priveliştea pe care ţi-o oferă societatea de consum te duce cu gândul la cetatea...