Mitropolitul Clujului, la deschiderea hramului parohiei clujene „Adormirea Maicii Domnului”

de | aug. 14, 2018

Hramul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” a început încă de astăzi, 13 august, când în mijlocul nostru s-a aflat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, care și-a încheiat astfel salba vizitelor în parohiile mitropoliei, rugându-se împreună cu credincioșii în săvârșirea slujbei Paraclisul Maicii Domnului.

Părintele Mitropolit Andrei a slujit alături de părintele consilier Claudiu Grama, pr. paroh Dan Hognogi, protopopul de Cluj 1, părintele protopop de Cluj II, Alexandru Ciui și părintele slujitor Dorin Ielciu.

În cuvântul de învățătură IPS Andrei a evidențiat calitățile Maicii Domnului, cea mai sfântă făptură care a călcat pe acest pământ și pe care le-a exemplificat prin virtuțile femeilor religioase din Sfânta Scriptură care încep cu litera cu care este compus numele Maicii Domnului, MARIA. Maica Domnului a însumat toate virtuțile posibile unei femei sfinte care sunt-fecioria şi prorocia, (Miriam), pururea rugătoare (Ana), frumusețea (Rahila),vitejia (Iudita), milostenia (Abigai).

Părintele paroh Dan Hognogi a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru bucuria pe care ne-a făcut-o, dăruindu-i ca semn de recunoștință, o icoană a Maicii Domnului și o altă icoană părintelui arhidiacon consilier Claudiu Grama.

În final, Părintele Mitropolit a dăruit cărți de rugăciuni copiilor iar părintele  Alexandru Ciui a miruit credincioșii parohiei, care au cântat mai frumos decât oricând pricesne închinate Maicii Domnului.

Liliana Derevici

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...