Mitropolitul Clujului, la hramul Bisericii „Sfântul Apostol Toma” din localitatea natală Oarța de Sus

de | apr. 23, 2017 | Actualitatea religioasă

Mitropolitul Clujului a participat în prima duminică după Sfintele Paști la hramul bisericii parohiale din localitatea natală Oarța de Sus. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica ocrotită de „Sfântul Apostol Toma”, adresându-le credincioșilor un cuvânt de învățătură despre experiența religioasă:

Asemenea Sfântului Apostol Toma, orice creștin ar vrea să aibă o experiență religioasă concretă, care să îi întărească credința, a mai spus Mitropolitul Clujului:

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei păstrează tradiția de a fi prezent în fiecare an, în Duminica Sfântului Apostol Toma în parohia natală care își serbează hramul în această zi. Biserica din satul maramureșean a marcat acum doi ani 50 de ani de la sfințire.

La finalul Liturghiei de astăzi, ierarhul a ținut să ofere și o distincție, inginerului Alexandru Tămășan, căruia i-a dăruit Crucea Transilvană, în semn de mulțumire pentru sprijinul adus mai multor biserici din Cluj, inclusiv capelei Facultății de Teologie Ortodoxă.

Credincioșii din Oarța de Sus îl primesc mereu cu mult drag pe Arhipăstorul Mitropoliei Clujului.

 

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat...