Mitropolitul Clujului, la hramul Mănăstirii Cristorel

de | apr. 20, 2019 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea Cristorel, judeţul Cluj, închinată Sfinților Ilie și Lazăr şi-a sărbătorit sâmbătă, 20 aprilie 2019, hramul, în prezenţa Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un impresionant sobor de preoți, pe altarul de vară al așezământului monahal. Din sobor au făcut parte arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, protopopul de Cluj I, Dan Hognogi, dar și preoţi  din parohiile învecinate mănăstirii.

După citirea pericopei evanghelice, IPS Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură, intitulat „Biruitorul morții”.

În cadrul Sfintei Liturghii, numeroşi credincioşi s-au împărtăşit, iar la final, Înaltpreasfințitul Andrei a ridicat-o la rangul de stavroforă pe maica stareță Parascheva Buculei. Totodată, împreună cu preoții slujitori, obștea mănăstirii și credincioșii prezenți, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea Cristorel a fost ctitorită în 1999 și este ridicată în partea de nord a Eparhiei Clujului, la marginea hotarului satului Cristorel, din comuna Așchileu și este ocrotită de sfinții Ilie Tesviteanul și Dreptul Lazăr.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...