Mitropolitul Clujului, la hramul Mănăstirii Cristorel

de | apr. 20, 2019 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea Cristorel, judeţul Cluj, închinată Sfinților Ilie și Lazăr şi-a sărbătorit sâmbătă, 20 aprilie 2019, hramul, în prezenţa Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un impresionant sobor de preoți, pe altarul de vară al așezământului monahal. Din sobor au făcut parte arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, protopopul de Cluj I, Dan Hognogi, dar și preoţi  din parohiile învecinate mănăstirii.

După citirea pericopei evanghelice, IPS Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură, intitulat „Biruitorul morții”.

În cadrul Sfintei Liturghii, numeroşi credincioşi s-au împărtăşit, iar la final, Înaltpreasfințitul Andrei a ridicat-o la rangul de stavroforă pe maica stareță Parascheva Buculei. Totodată, împreună cu preoții slujitori, obștea mănăstirii și credincioșii prezenți, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea Cristorel a fost ctitorită în 1999 și este ridicată în partea de nord a Eparhiei Clujului, la marginea hotarului satului Cristorel, din comuna Așchileu și este ocrotită de sfinții Ilie Tesviteanul și Dreptul Lazăr.

Ultimele articole

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...