Mitropolitul Clujului, la hramul Mănăstirii Cristorel

de | apr. 20, 2019

Mănăstirea Cristorel, judeţul Cluj, închinată Sfinților Ilie și Lazăr şi-a sărbătorit sâmbătă, 20 aprilie 2019, hramul, în prezenţa Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un impresionant sobor de preoți, pe altarul de vară al așezământului monahal. Din sobor au făcut parte arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, protopopul de Cluj I, Dan Hognogi, dar și preoţi  din parohiile învecinate mănăstirii.

După citirea pericopei evanghelice, IPS Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură, intitulat „Biruitorul morții”.

În cadrul Sfintei Liturghii, numeroşi credincioşi s-au împărtăşit, iar la final, Înaltpreasfințitul Andrei a ridicat-o la rangul de stavroforă pe maica stareță Parascheva Buculei. Totodată, împreună cu preoții slujitori, obștea mănăstirii și credincioșii prezenți, Părintele Mitropolit Andrei a oficiat slujba Parastasului de obște.

Mănăstirea Cristorel a fost ctitorită în 1999 și este ridicată în partea de nord a Eparhiei Clujului, la marginea hotarului satului Cristorel, din comuna Așchileu și este ocrotită de sfinții Ilie Tesviteanul și Dreptul Lazăr.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...