Mănăstirea clujeană „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”, în sărbătoare

de | mai 8, 2015

„Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan este Apostolul iubirii. El mărturisește în multe locuri marea sa dragoste pentru Mântuitorul Iisus Hristos”, Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

 

DSC_0134Obștea Mănăstirii clujene „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” din Pădureni a avut bucuria de a primi vizita Înaltpresfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, la hramul așezământului monahal, serbat vineri, 8 mai 2015, în ziua de prăznuire a sfântului ocrotitor. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie pe Altarul de vară din incinta mănăstirii fiind înconjurat de un sobor de peste 20 de preoți și diaconi, din care au făcut parte și duhovnici ale altor mănăstiri din Arhiepiscopia Clujului. Pe durata slujbei, Mitropolitul Clujului a hirotonit un diacon iar la final a binecuvântat locul pe care va fi construit în perioada următoare un corp de chilii.

 

Cei care au luat parte la sărbătoarea de la Pădureni au aflat mai multe despre Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, pe care Mitropolitul Andrei l-a numit „Apostol al iubirii”:

 

 

DSC_0252Mănăstirea „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” de la Pădureni, comuna Tritenii de Jos a fost înființată anul trecut. În secolul al 18-lea mai exista aici o mănăstire, care însă a fost distrusă. Biserica a fost reclădită în 1967, dar a rămas nefolosită până în 2000, când a fost reabilitată de către un grup de credincioși. În prezent, viețuiesc aici patru maici, aflate sub ascultarea  maicii starețe Nectaria și a părintelui duhovnic Vlad Valentin Marc.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA