Mitropolitul Clujului, la sărbătoarea Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare”

de | ian. 14, 2016 | Actualitatea religioasă

Duminică, 17 ianuarie 2015, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, parohia recent înființată de pe strada Soporului, din Cluj-Napoca își va serba hramul.

Comunitatea va organiza evenimentele speciale încă din ajunul praznicului când în mijlocul credincioșilor va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, care va oficia slujba Vecerniei Mari cu Litie.

Parohul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare”, părintele Robert Kovacs a declarat că ierarhul este așteptat cu mult drag de credincioșii parohiei sale, mai ales că este prima dată când Mitropolitul Clujului va sluji în această parohie: „Sâmbătă seara, de la ora 17, ierarhul alături de părintele protopop Gheorghe Braica și ceilalți slujitori va oficia slujba Vecerniei Mari cu Litie. Bucuria noastră este sporită de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care va sluji pentru prima dată în parohia noastră”.

Sărbătoarea parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” va continua duminică prin oficierea Sfintei Liturghii la care va sluji, ca invitat special, părintele Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” a fost înființată în anul 2014, la solicitarea credincioșilor de pe strada Soporului.

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...