Mitropolitul Clujului, la sărbătoarea Parohiei „Sfântul Antonie cel Mare”

de | ian. 14, 2016

Duminică, 17 ianuarie 2015, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, parohia recent înființată de pe strada Soporului, din Cluj-Napoca își va serba hramul.

Comunitatea va organiza evenimentele speciale încă din ajunul praznicului când în mijlocul credincioșilor va fi prezent Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, care va oficia slujba Vecerniei Mari cu Litie.

Parohul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare”, părintele Robert Kovacs a declarat că ierarhul este așteptat cu mult drag de credincioșii parohiei sale, mai ales că este prima dată când Mitropolitul Clujului va sluji în această parohie: „Sâmbătă seara, de la ora 17, ierarhul alături de părintele protopop Gheorghe Braica și ceilalți slujitori va oficia slujba Vecerniei Mari cu Litie. Bucuria noastră este sporită de prezența și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei care va sluji pentru prima dată în parohia noastră”.

Sărbătoarea parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” va continua duminică prin oficierea Sfintei Liturghii la care va sluji, ca invitat special, părintele Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Parohia „Sfântul Antonie cel Mare” a fost înființată în anul 2014, la solicitarea credincioșilor de pe strada Soporului.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...