Mitropolitul Clujului, prezent în parohia „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii

de | mart. 31, 2018

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a fost prezent sâmbătă, 31 martie 2018, în parohia „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii.

De la ora 10:00, Înaltpreasfinția Sa a slujit  Sfânta Liturghie, în sobor de preoți si diaconi. În cadrul slujbei l-a hirotonit întru preot pe teologul Marcel Popa pentru parohia Făureni, filia Băbuţiu, Protopopiatul Cluj I.

Pornind de la Învierea lui Lazăr, Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioșilor despre învierea cea de obște.

Parohia „Învierea Domnului” din Câmpia Turzii este păstorită de  părintele Sebastian Zăhan, care este și coordonatorul activităților cu tinerii de la Turda, și de părintele Aurelian Cherecheș. La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat la rangul de iconom  stavrofor pe părintele Aurelian Cherecheș, iar părintelui Sebastian Zăhan i-a fost înmânată distinctia „Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin” .Totodată, parintele Mitropolit a oferit diplome de aleasă cinstire membrilor consiliului parohial.

Biserica ce poartă  hramul „Învierea Domnului” a fost construită între anii 1943-1951 și a fost primul locaș de cult ortodox din Câmpia Turzii. A fost ridicat după planurile arhitectului George Cristinel din București, același care a proiectat și Palatul cultural  „Ionel Floașiu” din oraș. Locașul de cult este înscris pe lista monumentelor istorice din județul Cluj.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...