Mitropolitul Clujului, prezent la hramul Mănăstirii Petru Rareş Vodă din Ciceu Corabia

de | oct. 21, 2016

Mănăstirea Petru Rareş Vodă din localitatea bistriţeană Ciceu Corabia şi-a sărbătorit vineri, 21 octombrie 2016, hramul în prezenţa Înaltpreasfinţitului Mitropolit Andrei al Clujului.

La Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, a slujit un sobor de peste 30 de preoţi, călugări şi diaconi, din sobor făcând parte şi părintele exarh al mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhim. Dumitru Cobzaru. La slujba arhierească, prilejuită de prăznuirea Sfinţilor Mărturisitori Ardeleni, ocrotitorii acestui sfânt aşezământ monahal din zona Cetăţii Ciceului, au participat zeci de credincioşi din zonă, dar şi din alte părţi ale ţării, cei mai mulţi fii duhovniceşti ai părintelui stareţ Teofan Timiş, care înainte de a ajunge la Mănăstirea Petru Rareş Vodă a fost vieţuitor la Mănăstirea Nicula şi apoi duhovnic la mănăstirea Salva.

În cuvântul de învăţătură Mitropolitul Clujului a vorbit despre Sfinţii Mărturisitori Ardeleni, spunând că se doreşte atât de la călugării mânăstirilor Eparhiei, cât şi de la credincioşi, statornicie în credinţă şi curaj pentru mărturisirea credinţei în Hristos.

Mănăstirea de la Ciceu Corabia a fost înfiinţată în urmă cu doi ani, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei şi la dorinţa credincioşilor din zonă şi în special a primarului Valentin Mureşan. Părintele Teofan Timiş, stareţul acestei mănăstiri, a reuşit într-o perioadă relativ scurtă să ridice o casă monahală şi un mic paraclis şi să închege o comunitate eclezială în jurul mănăstirii, care cercetează sfântul locaş în special duminica şi în sărbători.  În acest loc, în fiecare an, este organizat un festival închinat marelui voievod Petru Rareş. În ultimii 50 de ani, credincioşi din zonă, dar şi de mai departe, se adună aici, în prima duminică de după Sfântă Mărie, pentru a sărbători tradiţiile româneşti şi frumuseţea portului popular.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...