Mitropolitul Clujului, prezent la hramul Mănăstirii,,Ștefan Vodă” din localitatea clujeană Vad

de | iul. 2, 2018 | Actualitatea religioasă

În data de 02 iulie 2018, zi în care se sărbătoreşte Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, la Mănăstirea ,,Ștefan Vodă” de la Vad,  Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului Maramureşului şi Sălajului, înconjurat de un sobor de peste 30 de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte părintele Arhimandrit Dumitru Cobzaru, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele consilier Arhidiacon Claudiu Grama şi părintele Ioan Buftea, Protopopul Dejului, a oficiat Sfânta Liturghie, la altarul de vară al mănăstirii.

În cuvântul de învăţătură Părintele Mitropolit a vorbit despre viață și virtuțile Sfântului Voievod Ștefan cel Mare: ,,Două mari virtuți îl caracterizează pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare: credinţa puternică în Dumnezeu, care s-a concretizat în ridicarea multor mănăstiri frumoase, inclusiv a Mănăstirii de la Vad şi a celei de la Feleac, şi cealaltă virtute a fost marea dragoste pe care a avut-o faţă de pământurile României”.

,,Prezenţa numeroasă a credincioşilor, a preoţilor şi a monahilor demonstrează că evlavia poporului dreptcredincios faţă de Sfântul voievod Ştefan este mare. Această ctitorie pentru veşnicie adăposteşte o obşte de călugări care a venit de la Mănăstirea Nicula şi care se străduieşte de 6 ani să întregească ctitoria Sfântului Voieved Ştefan cel Mare din Vad cu chilii şi cu toate cele de trebuinţă pentru a funcţiona aşa cum se cuvine.”, a concluzionat părintele Arhimandrit Dumitru Cobzaru.

La final părintele protosinghel Nicodim , starețul Mănăstirii Ștefan Vodă din Vad, a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru purtarea de grijă, preoților, teologilor și tuturor credincioșilor prezenți la această frumoasă sărbătoare.

Mănăstirea ,,Ștefan Vodă” din Vad a fost reactivată în toamna anului 2011, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, până în acel moment funcționând o mare perioadă ca monument istoric.

Mai multe imagini găsiți AICI.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...