Mitropolitul Clujului: „Să-i luăm ca model de mărturisire pe Sfinții Ardeleni”

de | oct. 21, 2015 | Actualitatea religioasă

Mănăstirea Petru Rareș Vodă din localitatea bistrițeană Ciceu Corabia și-a sărbătorit miercuri, 21 octombrie 2015, primul hram în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului. La Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinția Sa, alături de soborul de peste 40 de preoți, pe un podium amenajat în zona mănăstirii, au luat parte sute de credincioși, dar și oficialități locale și județene.

La momentul predicii, Ierarhul a vorbit despre mărturisirea credinței ortodoxe, pornind de la exemplul Sfinților Mărturisitori Ardeleni, ocrotitorii noii biserici a mănăstirii.

„Sfinții Ardeleni ne sunt nouă modele. Trebuie să ne uităm la ei, în sus, cu mult drag pentru că ei pentru a-L mărturisi pe Domnul Hristos și credința lor creștină ortodoxă și-au pus viața în joc”.

Părintele Mitropolit a afirmat că în lumea de astăzi puterea mărturisirii nu mai este aceeași, ca în vremea Sfinților Mărturisitori Ardeleni, din cauza lipsei credinței.

„Dacă nu-L mărturisim pe Hristos ca și cei de atunci nu o facem pentru că nu avem suficientă credință, nu avem credința lor tare. Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne întărească credința!”.

La final a avut loc instalarea oficială a părintelui stareț Teofan, care a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru misiunea încredințată. A urmat apoi punerea pietrei de temelie a noii biserici a mănăstirii ce va purta hramul „Sfinților Mărturisitori Ardeleni”.

Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” a fost înființată în urmă cu un an la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului. Ea va fi construită la poalele stăncii pe care se află ruinele Cetății Ciceului, care a aparținut foștilor domnitori moldoveni Ștefan cel Mare și Petru Rareș.

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Reflecții asupra cultului divin

Reflecții asupra cultului divin

Scopul întregii educații catehetice, religioase a creștinului este acela de a-l introduce în Biserică, în trupul mistic al lui Hristos și să îl integreze în viața Bisericii, care este viața de har, de comuniune cu Dumnezeu, de iubire, de unitate și progres duhovnicesc...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...