Mitropolitul Clujului: „Să-i luăm ca model de mărturisire pe Sfinții Ardeleni”

de | oct. 21, 2015

Mănăstirea Petru Rareș Vodă din localitatea bistrițeană Ciceu Corabia și-a sărbătorit miercuri, 21 octombrie 2015, primul hram în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului. La Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinția Sa, alături de soborul de peste 40 de preoți, pe un podium amenajat în zona mănăstirii, au luat parte sute de credincioși, dar și oficialități locale și județene.

La momentul predicii, Ierarhul a vorbit despre mărturisirea credinței ortodoxe, pornind de la exemplul Sfinților Mărturisitori Ardeleni, ocrotitorii noii biserici a mănăstirii.

„Sfinții Ardeleni ne sunt nouă modele. Trebuie să ne uităm la ei, în sus, cu mult drag pentru că ei pentru a-L mărturisi pe Domnul Hristos și credința lor creștină ortodoxă și-au pus viața în joc”.

Părintele Mitropolit a afirmat că în lumea de astăzi puterea mărturisirii nu mai este aceeași, ca în vremea Sfinților Mărturisitori Ardeleni, din cauza lipsei credinței.

„Dacă nu-L mărturisim pe Hristos ca și cei de atunci nu o facem pentru că nu avem suficientă credință, nu avem credința lor tare. Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne întărească credința!”.

La final a avut loc instalarea oficială a părintelui stareț Teofan, care a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru misiunea încredințată. A urmat apoi punerea pietrei de temelie a noii biserici a mănăstirii ce va purta hramul „Sfinților Mărturisitori Ardeleni”.

Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” a fost înființată în urmă cu un an la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului. Ea va fi construită la poalele stăncii pe care se află ruinele Cetății Ciceului, care a aparținut foștilor domnitori moldoveni Ștefan cel Mare și Petru Rareș.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA