Moaştele Sf. Ap. Andrei vor fi așezate spre cinstire marți la Catedrala Patriarhală

de | nov. 28, 2022 | Patriarhia română

Un fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei va fi așezat spre cinstire marți după-amiază în Catedrala Patriarhală.

Racla cu fragmentul de moaște face parte din patrimoniul Paraclisului istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reşedinţei Patriarhale.

Sfintele moaște vor fi aduse în procesiune la catedrală marți, la ora 16:00, înainte de slujba Vecerniei spre sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României.

Sfintele moaşte vor rămâne în Catedrala Patriarhală până în seara de joi, 1 decembrie, informează Ziarul Lumina.


Sfântul Andrei era din orașul Betsaida, fiul lui Iona evreul, fratele lui Petru și cel dintâi dintre ucenicii lui Hristos. A propovăduit creștinismul în Bitinia și Marea Neagră, în părțile Propontidei și Calcedonului, Bizanțului, Traciei, Macedoniei, precum și în părțile cele ce ajung până la fluviul Dunărea, Tesalia, Grecia și părțile Ahaiei, asemenea și în Aminsos, Trapezunta, Iraclia și Amastris. Sfântul Apostol Andrei a fost martirizat în Patras (Grecia de astăzi), fiind răstignit pe o cruce în formă de x, care poartă numele de „crucea Sf. Andrei”.

Ziua de cinstire a Sfântului Andrei este sărbătoare națională în România. Și alte state îl cinstesc drept ocrotitor spiritual.

Foto credit: Ziarul Lumina

Ultimele articole

O MIE DE COCORI PENTRU PACE LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI

O MIE DE COCORI PENTRU PACE LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Para la Inteligencia Social, PLIS, din Fuengirola, Spania, Centrul Cultural Japonez și Centrul de Studii Japoneze...

Mai multe din Patriarhia română
Fostul Patriarh al Ierusalimului a trecut la cele veșnice

Fostul Patriarh al Ierusalimului a trecut la cele veșnice

Fostul Patriarh al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Irineu, a trecut la cele veșnice. Anunțul a fost făcut marți dimineață de arhimandritul Timotei Iliakis și preluat de mai multe publicații grecești. Fostul Patriarh al Ierusalimului se confrunta de ani de zile cu...