Moaștele Sfântului Apostol Toma vor fi aduse în Teleorman la finalul lunii

de | apr. 7, 2023

Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman își serbează hramul în Duminica Femeilor Mironosițe. Cu ocazia hramului vor fi aduse mai multe fragmente de cinstite moaște și o icoană a Maicii Domnului din Grecia. 

La mănăstirea teleormăneană va fi adus Capul Sfântului Apostol Toma pe 28 aprilie și va fi așezat spre închinare până pe 2 mai. Racla cu capul Apostolului se află la la Mănăstirea grecească Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Patmos.

Va fi adusă și racla cu mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina din orașul Katherinii, Grecia. De asemenea vor fi așezate spre închinare moaștele Sfintei Maria Magdalena, aflate în patrimoniul așezământului monahal.

La hramul de anul acesta va fi adusă și icoana Maicii Domului de la Mănăstirea Meteora. Maica Domnului este reprezentată cu Mântuitorul Hristos întru-un mod unic deoarece Iisus Hristos este îmbrăcat în veșminte imperiale și este mai în vârstă decât un prunc, așa cum este pictat de obicei. De asemenea, Maica Domului are în mâna dreaptă un fir de grâu și în stânga flori.

Pelerinii se pot închina la Cinstitele Moaște și la Icoana Maicii Domnului permanent între 28 aprilie și 2 mai.

Mănăstirea Pantocrator are două hramuri „Sfântul Ioan Evanghelistul” și „Sfintele Femei Mironosițe”. Lăcașul de cult al așezământului monahal a fost sfințit pe 26 septembrie 2015.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară. Pomenirea...