Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie la hramul Parohiilor Băița și Petrești, Protopopiatul Gherla

de | nov. 4, 2016 | Activități parohiale

În fiecare an, pe 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie mai multe Biserici din Arhiepiscopia Clujului își vor prăznui ocrotitorii.

Între locașurile de închinare ce sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se numără și cele din Băița și Petrești, ambele localități în apropierea Municipiului Gherla.

Pentru a marca acest eveniment, parohiile amintite vor organiza un program liturgic ales la care vor participa numeroși preoți și credincioși.

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului la ceremoniile ce vor avea loc  în Băița și în Petrești, cei prezenți se vor putea închina la o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj.

Programul manifestărilor religioase este următorul:

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 17: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Petrești și slujba Privegherii în biserica parohială.

Duminică, 6 noiembrie 2016, ora 10: Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în Parohia Petrești

Luni, 7 noiembrie 2016, ora 16: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Băița, procesiunea Calea Sfinților, de la șoseaua națională până la Biserica Parohială și slujba Vecerniei Mari cu Litie.

Marți, 8 noiembrie, 2016, ora 10: Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți în Parohia Băița. Cuvântul de învățătură va fi rostit de P.C. Pr. Bogdan Chiorean, de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...