Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie la hramul Parohiilor Băița și Petrești, Protopopiatul Gherla

de | nov. 4, 2016 | Activități parohiale

În fiecare an, pe 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie mai multe Biserici din Arhiepiscopia Clujului își vor prăznui ocrotitorii.

Între locașurile de închinare ce sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se numără și cele din Băița și Petrești, ambele localități în apropierea Municipiului Gherla.

Pentru a marca acest eveniment, parohiile amintite vor organiza un program liturgic ales la care vor participa numeroși preoți și credincioși.

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului la ceremoniile ce vor avea loc  în Băița și în Petrești, cei prezenți se vor putea închina la o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj.

Programul manifestărilor religioase este următorul:

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 17: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Petrești și slujba Privegherii în biserica parohială.

Duminică, 6 noiembrie 2016, ora 10: Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în Parohia Petrești

Luni, 7 noiembrie 2016, ora 16: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Băița, procesiunea Calea Sfinților, de la șoseaua națională până la Biserica Parohială și slujba Vecerniei Mari cu Litie.

Marți, 8 noiembrie, 2016, ora 10: Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți în Parohia Băița. Cuvântul de învățătură va fi rostit de P.C. Pr. Bogdan Chiorean, de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca.

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 7-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 7-a după Paști

În Duminica a 7-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 28 mai 2023, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...