Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie la hramul Parohiilor Băița și Petrești, Protopopiatul Gherla

de | nov. 4, 2016

În fiecare an, pe 8 noiembrie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu această ocazie mai multe Biserici din Arhiepiscopia Clujului își vor prăznui ocrotitorii.

Între locașurile de închinare ce sunt ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil se numără și cele din Băița și Petrești, ambele localități în apropierea Municipiului Gherla.

Pentru a marca acest eveniment, parohiile amintite vor organiza un program liturgic ales la care vor participa numeroși preoți și credincioși.

Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului la ceremoniile ce vor avea loc  în Băița și în Petrești, cei prezenți se vor putea închina la o părticică din Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, aduse de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj.

Programul manifestărilor religioase este următorul:

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 17: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Petrești și slujba Privegherii în biserica parohială.

Duminică, 6 noiembrie 2016, ora 10: Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți în Parohia Petrești

Luni, 7 noiembrie 2016, ora 16: Sosirea delegației cu Sfintele Moaște în Parohia Băița, procesiunea Calea Sfinților, de la șoseaua națională până la Biserica Parohială și slujba Vecerniei Mari cu Litie.

Marți, 8 noiembrie, 2016, ora 10: Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți în Parohia Băița. Cuvântul de învățătură va fi rostit de P.C. Pr. Bogdan Chiorean, de la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Cluj-Napoca.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...