Muzica bisericească, în atenția preoților clujeni

de | feb. 22, 2018 | Actualitatea religioasă

Miercuri, 21 februarie 2018, preoții din Protopopiatul Cluj 2 s-au întâlnit în ședință de lucru la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Clujului. 

Întâlnirea a fost deschisă cu o slujbă de mulțumire oficiată de la ora 10:00, în paraclisul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. După terminarea rugăciunii, ședința a continuat în sala Episcop Nicolae Ivan unde, părintele protopop Alexandru Ciui a urat bun venit preoților clujeni și le-a comunicat temele aflate pe ordinea de zi.

Muzica bisericească, în atenția preoților clujeniLa întâlnire a participat decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, care a făcut o prezentare a muzicii bisericești din perspectiva Părinților Bisericii, arătând celor prezenți cât de importantă este muzica bisericească în raport cu misiunea desfășurată în parohii.

Cu această ocazie, părintele arhid. asist. univ. dr. Daniel Mocanu, a prezentat cea mai recentă carte de cântări bisericești și pricesne apărută la editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului sub semnătura profesorului de muzică bisericească, părintele Vasile Stanciu.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe comunicări administrative și cu privire la programul liturgic al parohiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Lunar, preoții din Protopopiatul Cluj 2 se întâlnesc în ședință de lucru, unde sunt discutate cele mai importante subiecte cu privire la misiunea pastorală, liturgică și cultrală pe care o desfășoară în parohiile pe care le păstoresc.

Ultimele articole

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului în anul 2022 | Comunicat de presă

Sâmbătă, 28 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-au desfăşurat lucrările Adunării eparhiale și a fost prezentat bilanţul activităţilor Arhiepiscopiei...