“Nașterea Domnului în temnițele comunistel” la Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Cluj Napoca

de | dec. 14, 2017 | Activități parohiale

În contextul anului omagial al Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Cluj-Napoca a demarat în luna martie o serie de evenimente dedicată martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste.

Următoarea seară închinată celor care s-au jertfit pentru credință și neam în timpul prigoanei comuniste va avea loc duminică, 17 decembrie 2017, de la ora 19:00 la paraclisul Sfântul Ioan Rusul al bisericii Sfântul Dimitrie (la subsolul bisericii).

În cadrul acestui eveniment, intitulat “Nașterea Domnului în temnițele comunistel” va fi prezentată cartea “Crăciun întemnițat” (Editura Evdokimos, 2016), va avea loc o proiecție video, un recital de poezie (susținut de actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca) și unul de colinde pe versuri compuse în detenția anticomunistă.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...