“Nașterea Domnului în temnițele comunistel” la Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Cluj Napoca

de | dec. 14, 2017

În contextul anului omagial al Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Cluj-Napoca a demarat în luna martie o serie de evenimente dedicată martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste.

Următoarea seară închinată celor care s-au jertfit pentru credință și neam în timpul prigoanei comuniste va avea loc duminică, 17 decembrie 2017, de la ora 19:00 la paraclisul Sfântul Ioan Rusul al bisericii Sfântul Dimitrie (la subsolul bisericii).

În cadrul acestui eveniment, intitulat “Nașterea Domnului în temnițele comunistel” va fi prezentată cartea “Crăciun întemnițat” (Editura Evdokimos, 2016), va avea loc o proiecție video, un recital de poezie (susținut de actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca) și unul de colinde pe versuri compuse în detenția anticomunistă.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...