Nefericirea și traista fericirii

de | apr. 7, 2023

Nefericirea, căreia Dumnezeu îi îngăduie să vină asupra noastră, este mai bună decât fericirea pe care ne-o zidim singuri.

Dumnezeu îngăduie nefericirii să vină asupra credincioșilor săi totdeauna la timp. Ea este ca vocea prietenului care strigă la miezul nopții către cel adormit: „Arde!”. Omul înțelept părăsește casa cuprinsă de flăcări, și lăsând-o să ardă, își scapă viața. Iar omul nebun se vaită în mijlocul focului și așteaptă să fie ars în flăcări o dată cu casa sa.

„Traista” fericirii noastre pământești este totdeauna ruptă. Cu cât bagi mai multe lucruri în „traistă”, cu atât se varsă mai mult din ea. Cei care nu se pricep în înțelepciunea dumnezeiască, poartă „traistele” cele mai mari; însă înțelepții umblă fără „traistă”.

(Sfântul Nicolae VelimiroviciÎnvățături despre bine și rău, Editura Sophia, București, 2006, pp. 60-61)

preluare: doxologia.ro

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Despre călăuzirea duhovnicească în BOR - tema despre care vom vorbi în această emisiune. O temă care privește pe toți cei interesați de viața spirituală de mântuire . A cere călăuzirea cuiva este un act de smerenie dar și un gând bun cu privire la creditul pe care îl...