Noua biserică a parohiei bistrițene „Buna Vestire”, binecuvântată de Mitropolitul Clujului, a doua zi de Crăciun

de | dec. 26, 2018

Miercuri, 26 decembrie 2018, în a doua zi de Crăciun, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Bistrița, prilej cu care a binecuvântat noua biserică parohială, situată pe strada Ghinzii.

După slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat, în sobor de preoți și diaconi, prima Sfântă Liturghie în acest lăcaș de cult, cu hramul „Buna Vestire”.

Din sobor au făcut parte consilierul administrativ-bisericesc, pr. Cristian Baciu, protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican, protopopul de Toplița, pr. Dumitru Apostol, preotul paroh Florin Moldovan și alți preoți invitați.

Alături de credincioșii de pe Valea Ghinzii și împrejurimi, la slujbă au participat autorități locale și județene, printre care vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre darul pe care îl facem de Crăciun Domnului.

 

La priceasnă, interpreta de muzică populară Violeta Todoran, elevă a Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița și fiică duhovnicească a parohiei, a susțint un microrecital de colinde.

Pentru activitatea misionară și gospodărească, Părintele Mitropolit Andrei l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe preotul paroh Florin Moldovan, cu dreptul de a purta cruce pectorală.

La rândul său, parintele paroh Florin Moldovan a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, și tuturor celor care au contribuit la ridicarea bisericii.

La final, protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican, a mulțumit ierarhului pentru dragostea cu care îi cercetează pe bistrițeni în fiecare an, devenind, astfel, o tradiție ca Mitropolitul Clujului să se afle în mijlocul credincioșilor din Bistrița în a doua zi de Crăciun.

Piatra de temelie la noul lăcaș de cult a fost pusă în anul 2013, de Praznicul Învierii Domnului, iar lucrările de construcție a bisericii cu hramul „Buna Vestire” au debutat în luna septembrie a anului 2015. În prezent, interiorul lăcașului de cult este pregătit pentru pictură.

Mai multe fotografii găsiți AICI

Miercuri, 26 decembrie 2018, în a doua zi de Crăciun, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Maicii Domnului,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Miercuri, 26 decembrie 2018

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA