Noua casă parohială și capela mortuară din Zoreni, sfințite de Mitropolitul Clujului

de | iun. 11, 2022

Comunitatea ortodoxă din Zoreni, comuna Sânmihaiu de Câmpie, județul Bistrița-Năsăud, a fost binecuvântată sâmbătă, 11 iunie 2022, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba Sfeștaniei la noua casă parohială, construită în perioada 2015-2022, apoi a sfințit capela mortuară din localitate, ridicată cu sprijinul Primăriei Sânmihaiu de Câmpie.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, parohul comunității din Zoreni, preotul Petru Georgiţă-Peica, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în edificarea casei parohiale și a capelei mortuare.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Petru Georgiţă-Peica, iar primarului comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, i-a oferit Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni. De asemenea, membrilor Consiliului și Comitetului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Alin Cordoș

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...