Noul preot al parohiei Negreni, instalat de „Schimbarea la Faţă a Domnului”

de | aug. 6, 2016 | Activități parohiale

Sâmbătă, 6 august 2016, a fost o zi de aleasă sărbătoare pentru credincioşii parohiei Negreni, din Protopopiatul Huedin. De praznicul Schimbarea la Faţă  a Domnului a avut loc instalarea noului preot paroh, părintele Nicolae Marian Văcariu.

Evenimentul a început cu întâmpinarea noului paroh în faţa bisericii de către credincioşi și a continuat cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoţi, în cadrul căreia s-a rostit o ectenie pentru sufletul fostului preot al parohiei, părintele Ioan Mureşan. La finalul slujbei s-a săvârşit un Tedeum, după care a urmat instalarea noului paroh, conform tradiţiei. Părintele Dan Lupuţan, protopopul de Huedin, i-a înmânat părintelui Marian Văcariu Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheile bisericii. De asemenea, l-a rugat pe Dumnezeu să-i dăruiască părintelui Văcariu pastoraţie rodnică și multe împliniri duhovniceşti. Un cuvânt de bun venit a adresat şi primarul comunei Negreni, dl. Dorin Constantin Manea, precum şi epitropul bisericii.

La final, părintele Vasile Crişan, preotul pensionar care a suplinit parohia, dar şi epitropul, au primit diplome de recunoştinţă pentru implicarea în bunul mers al parohiei.

Parohia ortodoxă din Negreni a rămas vacantă în urma decesului părintelui Ioan Mureşan. Noul preot al parohiei, părintele Nicolae Marian Văcariu, a activat până acum în parohia  Nadăşu, tot din Protopopiatul Huedin.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...