Noul protopop al Huedinului, instalat în prezența Înaltpreasfințitului Andrei

de | feb. 9, 2016 | Actualitatea religioasă

Data de 9 februarie 2016 reprezintă pentru Protopopiatul Huedin o zi de aleasă sărbătoare datorită instalării noului Protopop al Huedinului în persoana părintelui Dan Ionuț Lupuțan.

20160209_110706Evenimentul a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei care a săvârșit slujba de Te Deum începând cu ora 10 în capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Protopopiatului Huedin după care l-a hirotesit întru protoiereu pe noul protopop Dan Ionuț Lupuțan. Festivitatea a continuat în sala de ședințe unde noul Protopop a depus jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română. În cuvântarea adresată noului protopop, Mitropolitul Clujului a subliniat  câteva coordonate după care l-a sfătuit să își ghideze activitatea și anume: frica de Dumnezeu, obiectivitatea, transparența, catehizarea tinerilor, asistența socială și filantropia.

La rândul său, părintele Dan Ionuț Lupuțan a reliefat faptul ca va acorda o mare atenție activității cu tinerii și copiii din Protopopiatul Huedin, îndemnându-i același lucru și pe preoții aflați în subordinea sa.

La eveniment a fost prezent și fostul protopop al Huedinului părintele Ciprian Taloș care le-a mulțumit tuturor preoților și colaboratorilor alături de care și-a desfășurat activitatea de-a lungul anilor.

Au luat cuvântul și reprezentanți ai oficialităților județene și locale evidențiind importanța colaborării inter-instituționale cu folos și transparență.

Ultimele articole

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 24)

Cum simplificăm o viață tot mai complicată? (ep 24)

O bună lecție pentru noi creștinii întru a ne simplifica viața ne-o oferă cel supranumit filozoful plăcerii. Vom fi surprinşi când vom afla adevăratele gusturi ale acestuia. Nici vorbă de grandoarea marilor case. Mâncarea sa era simplă, Epicur bea apă mai degrabă...

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Un număr record de persoane au trecut pragul Muzeului Etnografic

Muzeele Consiliului Județean Cluj au atras, și în 2022, vizitatori din toate colțurile lumii Muzeele subordonate Consiliului Județean Cluj au reprezentat, și în anul 2022, una dintre atracțiile principale atât pentru publicul clujean, cât și pentru turiști din alte...

Slujire arhierească în Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Slujire arhierească în Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

În Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului), 8 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a binecuvântat pe credincioșii Parohiei...