Noul protopop al Huedinului, instalat în prezența Înaltpreasfințitului Andrei

de | feb. 9, 2016 | Actualitatea religioasă

Data de 9 februarie 2016 reprezintă pentru Protopopiatul Huedin o zi de aleasă sărbătoare datorită instalării noului Protopop al Huedinului în persoana părintelui Dan Ionuț Lupuțan.

20160209_110706Evenimentul a avut loc în prezența Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei care a săvârșit slujba de Te Deum începând cu ora 10 în capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Protopopiatului Huedin după care l-a hirotesit întru protoiereu pe noul protopop Dan Ionuț Lupuțan. Festivitatea a continuat în sala de ședințe unde noul Protopop a depus jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română. În cuvântarea adresată noului protopop, Mitropolitul Clujului a subliniat  câteva coordonate după care l-a sfătuit să își ghideze activitatea și anume: frica de Dumnezeu, obiectivitatea, transparența, catehizarea tinerilor, asistența socială și filantropia.

La rândul său, părintele Dan Ionuț Lupuțan a reliefat faptul ca va acorda o mare atenție activității cu tinerii și copiii din Protopopiatul Huedin, îndemnându-i același lucru și pe preoții aflați în subordinea sa.

La eveniment a fost prezent și fostul protopop al Huedinului părintele Ciprian Taloș care le-a mulțumit tuturor preoților și colaboratorilor alături de care și-a desfășurat activitatea de-a lungul anilor.

Au luat cuvântul și reprezentanți ai oficialităților județene și locale evidențiind importanța colaborării inter-instituționale cu folos și transparență.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...