Noul sediu al programului „Sfântul Dimitrie Basarabov”, inaugurat în prezența Mitropolitului Andrei

de | mai 4, 2016 | Actualitatea religioasă

Noul sediu în care se va derula programul „Sfântul Dimitrie Basarabov” a fost inaugurat miercuri, 4 mai 2016, în prezența Arhiepiscopului și Mitropolitului Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. Clădirea, situată pe strada Salcâmului nr. 20 din Cluj-Napoca, a fost binecuvântată de Părintele Mitropolit care, la final, i-a felicitat pe toți cei implicați în proiect:

0DSC_0212Invitat de seamă a fost Preasfințitul Vasile Someșanul, care a sprijinit dezvoltarea programului din anul 2001. De asemenea, au luat parte la inaugurare preoții voluntari: Liviu Borșa, Călin Popovici, Radu Roșu și Ioan Simion, care sunt direct implicați în activitățile cu beneficiarii. Din partea Direcției de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj au fost prezenți: d-nul Aurel Mocan – director, d-na Carmen Ciornei – șef serviciu Protecție socială și consilierul local Ligia Pop.

Evenimentul a adunat o bună parte din colaboratori precum medici, psihologi, asistenți sociali și alți profesioniști, dar și voluntari și persoane în recuperare.

După slujba de binecuvântare, în cadrul evenimentului „Ziua porților deschise” cu toții au fost invitați să viziteze centrul și să stea de vorbă cu personalul Programului. Apoi,  de la ora 12.00, a avut loc un grup de suport deschis cu tema: Adicție și recuperare – cum putem să ieșim din sclavia adicției, astfel încât mesajul de recuperare să poată fi auzit de comunitate.

Programul „Sfântul Dimitrie Basarabov” funcţionează în Cluj-Napoca din anul 2000, sub egida Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine „Christiana”, în cadrul unui parteneriat dintre Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului şi Centrul Misionar Creştin Ortodox din S.U.A. Serviciile derulate aici sunt: centru de zi, grupuri de suport pentru dependențe, consiliere individuală și de grup, consiliere familială, informare în comunitate, cursuri și educație despre conceptul de boală al adicției.

„Misiunea noastră este de a oferi alinare, putere şi speranţă semenilor afectaţi de boala alcoolismului şi lipsiţi de o alternativă eficientă de a-i face faţă. Încercăm să facem aceasta prin iniţierea, dezvoltarea şi multiplicarea de servicii specializate de informare şi consiliere pentru recuperarea din dependenţe. Serviciile noastre se adresează abuzului şi dependentei de alcool, droguri, fumat, jocuri de noroc, mâncat compulsiv, dependenţă sexuală, precum şi problemelor de codependenţă”, a declarat pentru radio Renașterea Claudia Varga, asistentul social coordonator al Programului „Sfântul Dimitrie Basarabov”.

 

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...