O altă activitate din cadrul proiectului  ”Din suflet pentru satul românesc” s-a desfășurat în Parohia Câmpenești.

de | mai 5, 2019

Evenimentul dedicat ,,Anului omagial al satului românesc” a avul loc duminică, 5 mai,  în ziua de pomenire a Sfântul Efrem cel Nou, ocrotitorul bisericii  care se construiește  la intrarea în localitate.

În baza  parteneriatului  încheiat între Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul clujean Europa și Parohia  Câmpenești, păstorită de părintele Dorin Pargea, enoriașii din Cluj Napoca, alături de preotul lor, Cosmin Vele,  au luat parte la hramul comunității de la Câmpenești, dând răspunsurile la Sfânta Liturghie.

Întâlnirea a fost cu atăt mai emoționantă cu cât, părintele  Cosmin Vele a slujit din nou în această parohia  pe care a păstorit-o timp de 7 ani.

După încheierea Sfintei Liturghii, credincioșii clujeni au fost invitați de cei din  Câmpenești la o agapă frățească, ocazie cu care s-au depănat frumoase amintiri legate de satul românesc.

Evenimentul, organizat de cele două parohii, face parte din proiectul ,,DIN SUFLET PENTRU SATUL ROMÂNESC” inițiat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în contextul declarării de către Patriarhia Română a anului 2019 ca ,,An omagial al satului românesc”.

Activitățile din cadrul proiectului se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și au scopul de a evidenția valorile creștine tradiționale care se mai păstrează în satele românești, precum și sprijinirea activității liturgice, administrative și sociale din aceste comunități rurale.

Astfel de activități se vor desfășura  pe tot parcursul anului 2019, în proiect fiind implicate toate parohiile din Protopopiatul Ortodox Cluj II în parteneriat cu câteva parohii din mediul rural din Arhiepiscopia Clujului.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...