O altă activitate din cadrul proiectului  ”Din suflet pentru satul românesc” s-a desfășurat în Parohia Câmpenești.

de | mai 5, 2019 | Activități parohiale

Evenimentul dedicat ,,Anului omagial al satului românesc” a avul loc duminică, 5 mai,  în ziua de pomenire a Sfântul Efrem cel Nou, ocrotitorul bisericii  care se construiește  la intrarea în localitate.

În baza  parteneriatului  încheiat între Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul clujean Europa și Parohia  Câmpenești, păstorită de părintele Dorin Pargea, enoriașii din Cluj Napoca, alături de preotul lor, Cosmin Vele,  au luat parte la hramul comunității de la Câmpenești, dând răspunsurile la Sfânta Liturghie.

Întâlnirea a fost cu atăt mai emoționantă cu cât, părintele  Cosmin Vele a slujit din nou în această parohia  pe care a păstorit-o timp de 7 ani.

După încheierea Sfintei Liturghii, credincioșii clujeni au fost invitați de cei din  Câmpenești la o agapă frățească, ocazie cu care s-au depănat frumoase amintiri legate de satul românesc.

Evenimentul, organizat de cele două parohii, face parte din proiectul ,,DIN SUFLET PENTRU SATUL ROMÂNESC” inițiat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în contextul declarării de către Patriarhia Română a anului 2019 ca ,,An omagial al satului românesc”.

Activitățile din cadrul proiectului se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și au scopul de a evidenția valorile creștine tradiționale care se mai păstrează în satele românești, precum și sprijinirea activității liturgice, administrative și sociale din aceste comunități rurale.

Astfel de activități se vor desfășura  pe tot parcursul anului 2019, în proiect fiind implicate toate parohiile din Protopopiatul Ortodox Cluj II în parteneriat cu câteva parohii din mediul rural din Arhiepiscopia Clujului.

 

 

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...