O altă activitate din cadrul proiectului  ”Din suflet pentru satul românesc” s-a desfășurat în Parohia Câmpenești.

de | mai 5, 2019 | Activități parohiale

Evenimentul dedicat ,,Anului omagial al satului românesc” a avul loc duminică, 5 mai,  în ziua de pomenire a Sfântul Efrem cel Nou, ocrotitorul bisericii  care se construiește  la intrarea în localitate.

În baza  parteneriatului  încheiat între Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din cartierul clujean Europa și Parohia  Câmpenești, păstorită de părintele Dorin Pargea, enoriașii din Cluj Napoca, alături de preotul lor, Cosmin Vele,  au luat parte la hramul comunității de la Câmpenești, dând răspunsurile la Sfânta Liturghie.

Întâlnirea a fost cu atăt mai emoționantă cu cât, părintele  Cosmin Vele a slujit din nou în această parohia  pe care a păstorit-o timp de 7 ani.

După încheierea Sfintei Liturghii, credincioșii clujeni au fost invitați de cei din  Câmpenești la o agapă frățească, ocazie cu care s-au depănat frumoase amintiri legate de satul românesc.

Evenimentul, organizat de cele două parohii, face parte din proiectul ,,DIN SUFLET PENTRU SATUL ROMÂNESC” inițiat de Protopopiatul Ortodox Cluj II, în contextul declarării de către Patriarhia Română a anului 2019 ca ,,An omagial al satului românesc”.

Activitățile din cadrul proiectului se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și au scopul de a evidenția valorile creștine tradiționale care se mai păstrează în satele românești, precum și sprijinirea activității liturgice, administrative și sociale din aceste comunități rurale.

Astfel de activități se vor desfășura  pe tot parcursul anului 2019, în proiect fiind implicate toate parohiile din Protopopiatul Ortodox Cluj II în parteneriat cu câteva parohii din mediul rural din Arhiepiscopia Clujului.

 

 

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...