O altfel de cateheză cu tinerii din parohia „Sf. Apostol și Evanghelist Matei ” din Cluj-Napoca

de | iun. 6, 2016

Copiii din parohia „Sf. Apostol și Evanghelist Matei ” din Cluj-Napoca, str. Mehedinți, nr. 41, care participă la întâlnirile săptămânale cu preotul lor paroh Marian Andreica și cu profesorii de religie Tomoiagă Alina si Hens Ionuț, au avut parte în după-amiaza zilei de  luni , 06.06.2016, de o altfel de întâlnire catehetică, desfășurată la Mănăstirea ” Acoperământul Maicii Domnului”, Florești .

La orele 14,20 copiii au pornit într-un mic pelerinaj, cu un autocar, la Mănăstirea Florești însoțiți de Pr Andreica Mircea-Marian si Prof. Tomoiagă Alina și Hens Ionuț. Aici au fost întâmpinați de Pr. duhovnic Visarion Pașca , care le-a prezentat copiilor mănăstirea, le-a citit o rugăciune si le-a rostit un frumos cuvânt de învățătură. Copiii s-au rugat și s-au închinat la sf. icoane și sf. moaște din biserica mănăstirii, au cântat pricesne, au vizitat și s-au jucat în părculețul cu animăluțe, s-au bucurat de o mică agapă oferită de măicuțe, au văzut și cimitirul mănăstirii situat într-o poeniță în mijlocul pădurii, iar la final au vizitat așezământul Sf. Onufrie, lăsând aici o icoana cu Sf. Ap. si Ev. Matei care va împodobi camera , care a fost mobilată de parohie și va purta numele Sf. Ap. Matei, unde vor fi găzduiți doi copii orfani.

A fost o zi care i-a impresionat pe cei mici și i-a ajutat să aprofundeze o parte din cunoștințele, dobândite la întâlnirile catehetice, organizate în biserică în fiecare zi de luni de la orele 16,00, cum ar fi dragostea de Dumnezeu, care-i ține pe monahi în Mânăstire și care ne determină pe noi să ne rugăm și cercetăm cât mai des sfânta biserică, dragostea fată de creația lui Dumnezeu, care este o expresie a dragostei lui Dumnezeu față de om; animalele, florile, pădurea au fost create pentru bucuria omului, dragostea față de aproapele, manifestată concret în cadrul așezământului Sf. Onufrie, care va adăposti copii orfani, copiii manifestându-și dorința de a-i ajuta cu hăinuțe și jucării și nu în ultimul rând dragostea părintelui Visarion și a măicuțelor față de copii materializată în delicioasa agapă. Fiind de altfel și ziua de nume a părintelui, în 06 iunie este prăznuit Cuviosul Visarion, copiii i-au cântat din tot sufletul „La mulți ani”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...