O copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița, dusă spre închinare în parohia Geaca

de | sept. 11, 2017 | Activități parohiale

O copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromița din Sfântul Munte Athos, realizată de călugării Schitului românesc Prodromu, a fost dusă duminică, 10 septembrie 2017, spre închinare credincioșilor din parohia Geaca, Protopopiatul Gherla.

Icoana, care aparține aşezământului monahal „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca, a fost însoțită de protos. Natanael Zamfirache, duhovnicul mănăstirii. După primirea icoanei a fost săvârșită Sfânta Liturghie în biserica parohiei, de un ales sobor de preoți, în frunte cu protos. Natanael Zamfirache, cel care a și ținut cuvântul de învățătură, subliniind că: „suntem datori să urmăm lui Hristos și să ne purtăm crucea personală cu demnitate, iar atunci când greutățile ne apasă mai tare să-i cerem ajutor Maicii Domnului, cea care ne ocrotește pe fiecare, ca o mamă bună”.

În continuare, părintele paroh Horea-Niculae Baciu, a mulțumit pentru implicare tuturor celor prezenți, adăugând că: „bucuria noastră trebuie să fie cea a comuniunii depline, sub brațul protector al Fecioarei Preacurate, cea care se bucură astăzi, văzându-ne pe toți împreună, așa cum o mamă se bucură atunci când vede pe toți copiii ei, adunați la masă, în casa părintească, gustând din bunătățile sale”.

La final, toți cei prezenți au fost miruiți, primind și o iconiță a Maicii Domnului Prodromița.

Prin prezența icoanei comunitatea parohială a dorit să o cinstească în mod deosebit pe Maica Domnului, octotitoare locașului de cult. Biserica parohiei Geaca, ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost construită din cărămidă şi piatră, între anii 1938- 1950 și sfințită de vrednicul de pomenire, episcopul Nicolae Colan.

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...