O copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița, dusă spre închinare în parohia Geaca

de | sept. 11, 2017 | Activități parohiale

O copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromița din Sfântul Munte Athos, realizată de călugării Schitului românesc Prodromu, a fost dusă duminică, 10 septembrie 2017, spre închinare credincioșilor din parohia Geaca, Protopopiatul Gherla.

Icoana, care aparține aşezământului monahal „Sfânta Elisabeta” din Cluj-Napoca, a fost însoțită de protos. Natanael Zamfirache, duhovnicul mănăstirii. După primirea icoanei a fost săvârșită Sfânta Liturghie în biserica parohiei, de un ales sobor de preoți, în frunte cu protos. Natanael Zamfirache, cel care a și ținut cuvântul de învățătură, subliniind că: „suntem datori să urmăm lui Hristos și să ne purtăm crucea personală cu demnitate, iar atunci când greutățile ne apasă mai tare să-i cerem ajutor Maicii Domnului, cea care ne ocrotește pe fiecare, ca o mamă bună”.

În continuare, părintele paroh Horea-Niculae Baciu, a mulțumit pentru implicare tuturor celor prezenți, adăugând că: „bucuria noastră trebuie să fie cea a comuniunii depline, sub brațul protector al Fecioarei Preacurate, cea care se bucură astăzi, văzându-ne pe toți împreună, așa cum o mamă se bucură atunci când vede pe toți copiii ei, adunați la masă, în casa părintească, gustând din bunătățile sale”.

La final, toți cei prezenți au fost miruiți, primind și o iconiță a Maicii Domnului Prodromița.

Prin prezența icoanei comunitatea parohială a dorit să o cinstească în mod deosebit pe Maica Domnului, octotitoare locașului de cult. Biserica parohiei Geaca, ce poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a fost construită din cărămidă şi piatră, între anii 1938- 1950 și sfințită de vrednicul de pomenire, episcopul Nicolae Colan.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...