O cruce amplasată la intrarea în satul Cara, sfințită de IPS Andrei

de | sept. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

În după-amiaza zilei de vineri, 14 septembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Cara, județul Cluj, ocazie cu care a sfințit o cruce, amplasată la intrarea în sat. Răspunsurile la slujbă au fost date de corul parohiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți, în frunte cu exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru, protopopul de Cluj I, pr. Dan Hognogi, parohul bisericii din Cara, pr. Florin Colcer și preoții din Cercul preoțesc Sânnicoara al Protopopiatului Cluj I.

După slujbă, IPS Andrei le-a adresat celor prezenți, credincioși, preoți, autorități locale și reprezentanți ai altor culte din zonă, un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța cinstirii Sfintei Cruci, simbolul biruinței: „Sub Cruce ne strângem, cu Crucea ne închinăm, Hristos ne conduce oricând îl urmăm”.

Troița, a zecea amplasată pe raza localității Cara, a fost ridicată prin osteneala credincioșilor, sub atenta supraveghere a sculptorului Liviu Mocan, fiu al satului, din dorința lor de a așeza câte o cruce la hotar, precum și la intrarea în sat.

Ultimele articole

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Când Gheronda Iosif a ajuns să aibă el însuși obște, le spunea părinților spre folos duhovnicesc, următorul lucru: „La prima mea mănăstire, munceam cel puțin 16 ore pe zi. Și cu toate acestea, am citit cu atenție tot Vechiul Testament de 3 ori. Am citit cele 14...