O cruce amplasată la intrarea în satul Cara, sfințită de IPS Andrei

de | sept. 15, 2018

În după-amiaza zilei de vineri, 14 septembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Cara, județul Cluj, ocazie cu care a sfințit o cruce, amplasată la intrarea în sat. Răspunsurile la slujbă au fost date de corul parohiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți, în frunte cu exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru, protopopul de Cluj I, pr. Dan Hognogi, parohul bisericii din Cara, pr. Florin Colcer și preoții din Cercul preoțesc Sânnicoara al Protopopiatului Cluj I.

După slujbă, IPS Andrei le-a adresat celor prezenți, credincioși, preoți, autorități locale și reprezentanți ai altor culte din zonă, un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța cinstirii Sfintei Cruci, simbolul biruinței: „Sub Cruce ne strângem, cu Crucea ne închinăm, Hristos ne conduce oricând îl urmăm”.

Troița, a zecea amplasată pe raza localității Cara, a fost ridicată prin osteneala credincioșilor, sub atenta supraveghere a sculptorului Liviu Mocan, fiu al satului, din dorința lor de a așeza câte o cruce la hotar, precum și la intrarea în sat.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...