O cruce amplasată la intrarea în satul Cara, sfințită de IPS Andrei

de | sept. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

În după-amiaza zilei de vineri, 14 septembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Cara, județul Cluj, ocazie cu care a sfințit o cruce, amplasată la intrarea în sat. Răspunsurile la slujbă au fost date de corul parohiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost înconjurat de un sobor de preoți, în frunte cu exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru, protopopul de Cluj I, pr. Dan Hognogi, parohul bisericii din Cara, pr. Florin Colcer și preoții din Cercul preoțesc Sânnicoara al Protopopiatului Cluj I.

După slujbă, IPS Andrei le-a adresat celor prezenți, credincioși, preoți, autorități locale și reprezentanți ai altor culte din zonă, un cuvânt de învățătură, vorbind despre importanța cinstirii Sfintei Cruci, simbolul biruinței: „Sub Cruce ne strângem, cu Crucea ne închinăm, Hristos ne conduce oricând îl urmăm”.

Troița, a zecea amplasată pe raza localității Cara, a fost ridicată prin osteneala credincioșilor, sub atenta supraveghere a sculptorului Liviu Mocan, fiu al satului, din dorința lor de a așeza câte o cruce la hotar, precum și la intrarea în sat.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...