„O, măicuță sfântă” – Primul Festival-concurs de pricesne on-line

de | iul. 30, 2021 | Cultură

Canalul de YouTube „Lumea Credinței” este gazda unui eveniment muzical și duhovnicesc inedit: festivalul-concurs de pricesne on-line, intitulat „O, măicuță sfântă”.

Apropiindu-se marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului (care este cinstită cu uriașe pelerinaje și hramuri mânăstirești) am socotit de cuviință să inițiem, alături de maestrul Grigore Leșe și inimosul preot profesor Andrei Baboșan un prim și unic festival-concurs de pricesne. Tocmai pentru a alege apele muzicale și a demonstra care sunt adevăratele valori, autentice și profunde, ale acestor cântări pe care credincioșii le iubesc din toată inima”, a transmis d-l Răzvan Bucuroiu, directorul editurii „Lumea Credinței”.

Concurenții vor respecta următoarele reguli de participare:

1. Fiecare interpret sau grup de interpreţi, profesionişti sau amatori, pot participa cu o singură priceasnă.

2. Priceasna trebuie să fie in limba română şi să facă parte din tradiţia Bisericii Ortodoxe Române.

3. Priceasna trebuie să fie in format VIDEO, (nu audio) de tipul MP4 (H264) şi să nu depăşească dimensiunea de 2 GB (2000 MB).

4. Priceasna va fi trimisă prin TRANSFER (vvetransfer sau alte servicii similare) pe adresa de email: festivalpricesne@gmail.com până la data de 12 august.

5. Emailul TREBUIE să conţină, pe Iângă linkul de transfer cu priceasna, şi un fişier text cu următoarele informaţii:

– Numele şi prenumele interpretului/interpreţilor, localitatea/parohia de care aparţin şi un număr de telefon pentru contact.

– Versurile integrale ale pricesnei şi numele autorului/autorilor versurilor şi melodiei.

– Sursa pricesnei (dacă este cazul) Exemplu: titlul cărţii „Carte de cântări bisericeşti”, editura, anul apariţiei.

Locul I va fi premiat cu 1000 de lei, iar locurile 2 și 3 se vor bucura de pachete de cărți oferite de editura „Lumea Credinței”. Anunțarea câștigătorului se va face în seara zilei de 15 august, pe canalul de YouTube „Lumea Credinței”.

„O, măicuță sfântă” – Primul Festival-concurs de pricesne on-line

Ultimele articole

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

6 octombrie – Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi pe Sfântul Apostol Toma și pe Sfânta Muceniță Erotiida. Sfântul Apostol Toma s-a născut în cetatea Paneada (numită şi Cezareea lui Filip), din Galileea. Numele de Toma, în limba aramaică, înseamnă geamăn, ca şi cel de Didymos în...

Gloria Bizanțului

Gloria Bizanțului

Istoria creștinismului nu poate fi înțeleasă în complexitatea ei fără fascinanta lume a Bizanțului. Pe durata a peste o mie de ani, acest imperiu a cunoscut gloria dar și declinul, expansiunea dar și împresurările, și în pofida conotațiilor peiorative ale termenului...

Mai multe din Cultură
ZIUA CULTURII ARMENE LA CLUJ | Muzeul Etnografic al Transilvaniei

ZIUA CULTURII ARMENE LA CLUJ | Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Uniunea Armenilor din România, Sucursala Cluj și Institutul de Armenologie din cadrul UBB, vă invită sâmbătă, 8 octombrie...