O nouă Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului

de | mai 19, 2018 | Actualitatea religioasă

În Sala „Nicolae Ivan” a Centrului eparhial din Cluj-Napoca s-au desfășurat, sâmbătă, 19 mai, sub președinția Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, lucrările de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, pentru perioada 2018-2022.

Lucrările de constituire a ședinței au fost precedate de o slujbă de Te-Deum, oficiată în capela Seminarului Teologic Ortodox  de sobor de preoți și diaconi. La slujbă au asistat, alături de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, membrii Adunării Eparhiale și preoții consilieri ai Centrului Eparhial.

A urmat, în sala festivă „Nicolae Ivan”, ședința propriu-zisă. În deschidere, IPS Mitropolit Andrei a vorbit despre importanța și rolul major al Bisericii.

https://www.youtube.com/watch?v=uLGxt74ONE0&t=283s

După acest moment au fost verificate și validate mandatele celor zece clerici și 20 de mireni aleși de cele zece circumscripții electorale bisericești, constituite la nivelul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. După validarea tuturor celor 30 de mandate, membrii Adunării Eparhiale au fost împărțiți pe comisii. Totodată, au fost desemnați reprezentanții Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului în Adunarea Națională Bisericească.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului are în componență 30 de membri, 10 preoți și 20 mireni din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Adunarea este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...