O nouă Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului

de | mai 19, 2018 | Actualitatea religioasă

În Sala „Nicolae Ivan” a Centrului eparhial din Cluj-Napoca s-au desfășurat, sâmbătă, 19 mai, sub președinția Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, lucrările de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, pentru perioada 2018-2022.

Lucrările de constituire a ședinței au fost precedate de o slujbă de Te-Deum, oficiată în capela Seminarului Teologic Ortodox  de sobor de preoți și diaconi. La slujbă au asistat, alături de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, membrii Adunării Eparhiale și preoții consilieri ai Centrului Eparhial.

A urmat, în sala festivă „Nicolae Ivan”, ședința propriu-zisă. În deschidere, IPS Mitropolit Andrei a vorbit despre importanța și rolul major al Bisericii.

https://www.youtube.com/watch?v=uLGxt74ONE0&t=283s

După acest moment au fost verificate și validate mandatele celor zece clerici și 20 de mireni aleși de cele zece circumscripții electorale bisericești, constituite la nivelul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. După validarea tuturor celor 30 de mandate, membrii Adunării Eparhiale au fost împărțiți pe comisii. Totodată, au fost desemnați reprezentanții Eparhiei Vadului, Feleacului și Clujului în Adunarea Națională Bisericească.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului are în componență 30 de membri, 10 preoți și 20 mireni din județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Adunarea este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Ultimele articole

Reflecții asupra cultului divin

Reflecții asupra cultului divin

Scopul întregii educații catehetice, religioase a creștinului este acela de a-l introduce în Biserică, în trupul mistic al lui Hristos și să îl integreze în viața Bisericii, care este viața de har, de comuniune cu Dumnezeu, de iubire, de unitate și progres duhovnicesc...

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Lunca, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea din localitatea Lunca, județul Bistrița-Năsăud, de la...

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

Binecuvântarea lucrărilor efectuate la Biserica din Sânmărtin

În Duminica a 21-a după Rusalii, 17 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Sânmărtin, județul Cluj. Cu acest prilej, Părintele Episcop...