O nouă generație de absolvenți la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

de | iun. 28, 2017

O nouă generație de studenți a absolvit marți, 27 iunie 2017, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Tinerii absolvenți au participat dimineață în capela facultății la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, alături de un sobor de preoți profesori și diaconi ai acestei instituții de învățământ. După-masă, de la ora 12:00, pe scena Teatrului Național, studenții din an terminal, de la nivel licență și master au avut cursul festiv. Au luat parte la festivitate nu doar familiile și colegii studenților absolvenți, ci și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, cadrele didactice ale facultății și reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai.

Primul care i-a felicitat pe absolvenți a fost Înaltpreasfințitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care le-a urat succes în misiunea lor de a spiritualiza lumea întreagă:

„Această înnoire a duhului să fie autentică și reală în sufletele absolvenților noștri”, a spus în cuvântul său decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu:

După încheierea discursurilor, studenții au participat la un ultim curs festiv, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Iloaie despre importanța eticii creștine în contextul lumii contemporane. Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului și cu momentul mult așteptat de studenți în care au fost declarați absolvenți.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...