O nouă generație de absolvenți la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

de | mai 23, 2018 | Actualitatea religioasă

Elevii claselor a XII-a ai Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au participat miercuri, 23 mai 2018, la festivitatea de absolvire. Evenimentul a debutat dimineața cu oficierea Sfntei Liturghii în paraclisul Seminarului  Teologic  Ortodox, unde s-au împărtășit toți absolvenții.

Începând cu ora 11.00, în Aula Facultații de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a avut loc Festivitatea de Absolvire în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, însoțit de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca și de pr. Bogdan Ivanov, consilier eparhial – sectorul cultural.

Festivitatea a fost moderată de Pr. Prof. Dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca.  Aboslvenții  s-au bucurat și de prezența cadrelor didactice și a celor dragi care au venit să îi felicite.

Pentru noul drum pe care pășesc în viață, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei le-a tinut un cuvant de învătătură:

De asemenea, au rostit alocuțiuni: pr. Liviu Vidican-Manci si  pr. Vasile Stanciu.

Elevii celor trei clase au fost premiați de către doamnele diriginte.

La final a avut loc ceremonia de predare a cheii către elevii claselor a XI-a, apoi, grupul vocal Oremus al Seminarului Teologic Orthodox (dirijat de arhid. Daniel Mocanu) a susținut un scurt moment artistic.

Darius Echim

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...