O seara decicată șezătorilor de altădată ale satului românesc în ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Cluj-Napoca

de | dec. 13, 2017

Ziua de 13 decembrie a fost o zi de bucurie și înălțare duhovnicească pentru preoții și credincioșii parohiei ortodoxe ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Cluj-Napoca. A fost ziua în care în baza parteneriatului încheiat cu Liceul Waldorf care funcționează pe raza parohiei, credincioșii au  primit vestea Nașterii Mântuitorului prin intermediul colindelor aduse în biserică de către elevii și profesorii acestei instituții de învățământ preuniversitar.

Seara după slujba Vecerniei, la care au participat elevi și profesori de la Liceul de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, într-o atmosferă menită să reînvie tradiția șezătorilor de altădată ale satului românesc, cu colinde, obiceiuri și costume tradiționale, au fost înălțate spre slava lui Dumnezeu colinde și cântece religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

Pentru că niciodată colinda nu rămâne nerăsplătită, prin purtarea de grijă a preoților slujitori și a credincioșilor s-au împărțit cadouri, s-au împărtășit gânduri, sentimente și emoții, creându-se astfel o atmosferă de comuniune ziditoare de suflet și de coagulare a comunității parohiale.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...