O seara decicată șezătorilor de altădată ale satului românesc în ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Cluj-Napoca

de | dec. 13, 2017 | Activități parohiale

Ziua de 13 decembrie a fost o zi de bucurie și înălțare duhovnicească pentru preoții și credincioșii parohiei ortodoxe ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Cluj-Napoca. A fost ziua în care în baza parteneriatului încheiat cu Liceul Waldorf care funcționează pe raza parohiei, credincioșii au  primit vestea Nașterii Mântuitorului prin intermediul colindelor aduse în biserică de către elevii și profesorii acestei instituții de învățământ preuniversitar.

Seara după slujba Vecerniei, la care au participat elevi și profesori de la Liceul de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, într-o atmosferă menită să reînvie tradiția șezătorilor de altădată ale satului românesc, cu colinde, obiceiuri și costume tradiționale, au fost înălțate spre slava lui Dumnezeu colinde și cântece religioase specifice perioadei liturgice în care ne aflăm.

Pentru că niciodată colinda nu rămâne nerăsplătită, prin purtarea de grijă a preoților slujitori și a credincioșilor s-au împărțit cadouri, s-au împărtășit gânduri, sentimente și emoții, creându-se astfel o atmosferă de comuniune ziditoare de suflet și de coagulare a comunității parohiale.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...