O viață dăruită cântecului – Maria Petca Poptean (AUDIO) P2

de | feb. 11, 2022

Solistă vocal liber profesionist, Maria s-a născut în 2 ianuarie 1954 la Târşolţ, judeţul Satu Mare. Clasele primare le începe în comuna natală Târşolţ între anii 1960-1964, iar între 1965-1969 urmează cursurile Şcolii Generale clasele V-VIII în aceeaşi localitate. Îşi continuă liceul la Negreşti Oaş între anii 1969-1973, după care urmează cursuri de specialitate sub îndrumarea unor profesori de marcă ai domeniului muzical.

O viață dăruită cântecului - Maria Petca Poptean (AUDIO) P2

Primul contact cu scena l-a avut în 1970 iar prima reuşită de amploare l-a obţinut la Festivalul „Maria Tănase” unde a reuşit să impresioneze cu folclorul oşenesc.

Maria este foarte mândră că poate să promoveze muzica oşenească pe tot mapamondul şi este primită cu mare drag nu doar de români, ci și de gazdele țărilor în care cântă.

(emisiune difuzată în 12 septembrie 2019)

Radio Renasterea
Radio Renasterea
O viață dăruită cântecului - Maria Petca Poptean (AUDIO) P2
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/mlese/" target="_self">Maria Leșe</a>

Maria Leșe

Intepretă de muzică populară, profesor, realizatoarea emisiunilor „Arhiva de folclor”, „Romanțe și cântece vechi” și „Din tezaurul folcloric românesc” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Maica Domnului – model pentru viețuirea monahală

Maica Domnului – model pentru viețuirea monahală

Prin afierosirea totală lui Dumnezeu, prin modul de asumare a celor trei voturi - fecioria, ascultarea și sărăcia, prin nevoința lor, monahii întrupează în modul cel mai plenar viețuirea creștină. Modelul lor absolut, ca pentru toți creștinii, este Mântuitorul Iisus...

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Taina Mirului. Ce ne spune Biblia? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.