O zi de mare sărbătoare, pentru credincioșii maramureșeni ai parohiei Tăuții Măgherăuș

de | iul. 17, 2016

În duminica a 4-a după Rusalii, a Sfinților Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, Mitropolitul Clujului a resfințit biserica din localitatea maramureșeană Tăuții Măgherăuș, veche de mai bine de 190 de ani. Amplele lucrări de renovare din ultima perioadă au fost astfel binecuvântate în marea zi de sărbătoare la care au luat parte sute de credincioși. Alături de Înaltpreasfintia Sa a slujit Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.13700001_828627523938068_6526399991177320496_n

În cuvântul de învățătură, rostit în cadrul Sfintei Liturghii, săvârșite pe un Altar de Vară, în curtea bisericii, Mitropolitul Clujului le-a vorbit oamenilor despre faptele milei creștine, fără de care mântuirea nu este posibilă:

„Toate au o finalitate, iar în capătul lucrurilor, atunci când Domnul Iisus Hristos va reveni ne va judeca pe toți după faptele noastre. Și criteriul judecății acesta este: flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc, însetat am fost și Mi-ați dat să beau, străin am fost și M-ați primit, gol am fost și M-ați îmbrăcat, bolnav am fost și M-ați cercetat, în temniță am fost și ați venit la Mine. Acestea sunt faptele milei creștine”.

13713439_1341125702582930_1781746866_nMitropolitul Clujului a felicitat comunitatea din Tăuții Măgherăuș pentru amplele lucrări realizate la biserica parohială și în semn de apreciere i-a oferit părintelui paroh Ioan Chânța cea mai mare distincție a Mitropoliei pentru clerici, Crucea Arhiepiscopală.

La rândul său, Preasfințitul Iustin Sigheteanul, i-a mulțumit Mitropolitului Andrei pentru vizita și binecuvântarea adusă credincioșilor maramureșeni:

„Din suflet vă mulțumim cu expresia aceea frumoasă pe care o folosiți, de la cer până la pământ! Le-ați făcut o mare bucurie părintelui Ioan și credincioșilor care meritau, pentru lucrurile care s-au realizat aici, pentru felul în care au înțeles să-și împodobească biserica, să o înoiască, să o picteze, să o înzestreze și să o prețuiască atătând în acest fel multă prețuire pentru moștenirea care le-au lăsat-o moșii și strămoșii lor”, a spus Preasfințitul Iustin Sigheteanul.

Cu prilejul resfințirii bisericii, credincioșii prezenți s-au putut închina cu toții la Masa Sfântului Altar, așa cum prevede ritualul obișnuit al târnosirii unei biserici.

La sărbătoarea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului„ din parohia maramureșeană Tăuții Măgherăuș au participat de asemenea, numeroși preoți din parohiile maramureșene, care au slujit alături de cei doi ierarhi.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale Sfântului...

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Ședința anuală de lucru a Adunării Naționale Bisericești

Palatul Patriarhiei a găzduit miercuri, 28 februarie 2024, ședința de lucru a Adunării Naționale Bisericești (ANB), prezidată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări...