„O zi de neuitat”, în parohia Sălișca

de | sept. 19, 2018 | Activități parohiale

În primul weekend după începerea anului școlar, peste 70 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani au participat la tabăra ,,O zi de neuitat!” în Parohia Ortodoxă Sălișca, protopopiatul Dej.

Activitatea a fost organizată la inițiativa părintelui paroh Vlad Cristian Todoran, sprijinit de preoții Clapa Ioan din Parohia Ortodoxă Feldru și de Ioan-Adrian Sântioan din Parohia Ortodoxă Ocna-Dej I și de tinerii voluntari ce au coordonat întreaga activitate: Vasile Bindea, Andreea Halas, Claudia Scuturici, Alexandra Mihalca, Kondor Walter, Mihai Uglea, Marcela Ciceu, Andreea Nemeș, Iulia Mureșan, Iulia Bolbos, Andrei Fodor, Teona Cîmpean, Alexandra Pop, Doriana Hunyadii, Dacian, Briana Valasutean, Lina Grozav, Nechiti Gheorghe și Cristina Todoran.

Tinerii participanți au luat parte la jocuri în aer liber, activități sportive și diverse ateliere, precum: împletirea de cruciulițe și brățări, pictură pe gips, arte plastice și ping-pong.

Ziua de tabără a început cu rugăciunea de dimineață desfășurată la biserica parohială, la finalul rugăciunii tinerii fiind îndemnați să trăiască și să se bucure din plin de activitățiile din cadrul proiectului. Ziua de tabără a continuat cu jocurile de cunoaștere, jocurile de grup și cântecele la chitară desfășurate în curtea bisericii parohiale.

După masa de prânz, copiii şi-au ales câte un atelier la care au participat, confecţionându-şi brăţări și cruciulițe, pictând figurine din gips – precum și alte activități plastice.

În a doua parte a zilei, copiii au participat la o mini partidă de fotbal și la celelalte activități sportive ce au fost coordonate de tinerii voluntari. La finalul acestor activități, copiii au mulțumit lui Dumnezeu pentru frumoasa zi în cadrul rugăciunii de seară. Seara s-a încheiat printr-un frumos foc de tabără în armonia cântecelor la chitară cântate de către copiii și tinerii prezenți.

Activitatea desfășurată în Parohia Sălișca și-a propus să aducă împreună câți mai mulți tineri care să bucure împreună alături de voluntari de diversele activități desfășurate pe parcursul zilei, precum și de a transmite un mesaj deosebit de important, anume că: tinerii, potrivit cuvintelor Mântuitorului Iisus Hristos, sunt bucuria și lumina societății contemporane: ,,Voi sunteți lumina lumii (…) Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Mt. 5, 14, 16).

Vlad Cristian Todoran

 

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...