„O zi de neuitat”, în parohia Sălișca

de | sept. 19, 2018

În primul weekend după începerea anului școlar, peste 70 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani au participat la tabăra ,,O zi de neuitat!” în Parohia Ortodoxă Sălișca, protopopiatul Dej.

Activitatea a fost organizată la inițiativa părintelui paroh Vlad Cristian Todoran, sprijinit de preoții Clapa Ioan din Parohia Ortodoxă Feldru și de Ioan-Adrian Sântioan din Parohia Ortodoxă Ocna-Dej I și de tinerii voluntari ce au coordonat întreaga activitate: Vasile Bindea, Andreea Halas, Claudia Scuturici, Alexandra Mihalca, Kondor Walter, Mihai Uglea, Marcela Ciceu, Andreea Nemeș, Iulia Mureșan, Iulia Bolbos, Andrei Fodor, Teona Cîmpean, Alexandra Pop, Doriana Hunyadii, Dacian, Briana Valasutean, Lina Grozav, Nechiti Gheorghe și Cristina Todoran.

Tinerii participanți au luat parte la jocuri în aer liber, activități sportive și diverse ateliere, precum: împletirea de cruciulițe și brățări, pictură pe gips, arte plastice și ping-pong.

Ziua de tabără a început cu rugăciunea de dimineață desfășurată la biserica parohială, la finalul rugăciunii tinerii fiind îndemnați să trăiască și să se bucure din plin de activitățiile din cadrul proiectului. Ziua de tabără a continuat cu jocurile de cunoaștere, jocurile de grup și cântecele la chitară desfășurate în curtea bisericii parohiale.

După masa de prânz, copiii şi-au ales câte un atelier la care au participat, confecţionându-şi brăţări și cruciulițe, pictând figurine din gips – precum și alte activități plastice.

În a doua parte a zilei, copiii au participat la o mini partidă de fotbal și la celelalte activități sportive ce au fost coordonate de tinerii voluntari. La finalul acestor activități, copiii au mulțumit lui Dumnezeu pentru frumoasa zi în cadrul rugăciunii de seară. Seara s-a încheiat printr-un frumos foc de tabără în armonia cântecelor la chitară cântate de către copiii și tinerii prezenți.

Activitatea desfășurată în Parohia Sălișca și-a propus să aducă împreună câți mai mulți tineri care să bucure împreună alături de voluntari de diversele activități desfășurate pe parcursul zilei, precum și de a transmite un mesaj deosebit de important, anume că: tinerii, potrivit cuvintelor Mântuitorului Iisus Hristos, sunt bucuria și lumina societății contemporane: ,,Voi sunteți lumina lumii (…) Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri” (Mt. 5, 14, 16).

Vlad Cristian Todoran

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...