„O zi trăită din plin” la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi

de | sept. 2, 2015 | Activități parohiale

 

Marţi, 1 septembrie 2015, la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi s-a desfăşurat a II-a ediţie a întâlnirii tinerilor din Cercul pastoral-misionar Sângeorz-Băi intitulată generic „O zi trăită din plin„.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie săvârşită în Biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din Sângeorz-Băi, de un sobor de preoţi din care au făcut parte părintele Dan Cismaş – coordonatorul Cercului pastoral, părintele Ioan Băndean – parohul Bisericii, părintele Nechita Lazăr şi părintele George Ganea, ambii din Rodna şi părintele Petre Zinveliu de la Parohia Cormaia.

Programul a continuat mai apoi cu activităţi sportive şi recreative, iar pe lângă acestea tinerii participanţi au avut parte şi de o conferinţă duhovnicească susţinută de Arhimandritul Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Părintele Arhimandrit le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa rugăciunii, atât a celei particulare cât şi a celei de obşte, precum şi despre importanţa împărtășirii cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Din program nu au lipsit atelierele la care tinerii și-au artătat măiestria. Ei au putut confecționa cruciulițe și brățări, au modelat în plastelină fimo și au participat și la ateliere de prim-ajutor și de gastronomie.

Ziua s-a încheiat cu cântece la chitară şi foc de tabără.

„Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul parohiilor componente ale Cercului pastoral-misionar Sângeorz-Băi. Prima ediţia a acestei întâlniri s-a desfăşurat anul trecut la Maieru”, a declarat directorul Centrului de Tineret Preot Profesor Ioan Bunea de la Sângeorz-Băi, Paul Gavriloaie.

 

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...