„O zi trăită din plin” la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi

de | sept. 2, 2015

 

Marţi, 1 septembrie 2015, la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi s-a desfăşurat a II-a ediţie a întâlnirii tinerilor din Cercul pastoral-misionar Sângeorz-Băi intitulată generic „O zi trăită din plin„.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie săvârşită în Biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din Sângeorz-Băi, de un sobor de preoţi din care au făcut parte părintele Dan Cismaş – coordonatorul Cercului pastoral, părintele Ioan Băndean – parohul Bisericii, părintele Nechita Lazăr şi părintele George Ganea, ambii din Rodna şi părintele Petre Zinveliu de la Parohia Cormaia.

Programul a continuat mai apoi cu activităţi sportive şi recreative, iar pe lângă acestea tinerii participanţi au avut parte şi de o conferinţă duhovnicească susţinută de Arhimandritul Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Părintele Arhimandrit le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa rugăciunii, atât a celei particulare cât şi a celei de obşte, precum şi despre importanţa împărtășirii cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Din program nu au lipsit atelierele la care tinerii și-au artătat măiestria. Ei au putut confecționa cruciulițe și brățări, au modelat în plastelină fimo și au participat și la ateliere de prim-ajutor și de gastronomie.

Ziua s-a încheiat cu cântece la chitară şi foc de tabără.

„Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul parohiilor componente ale Cercului pastoral-misionar Sângeorz-Băi. Prima ediţia a acestei întâlniri s-a desfăşurat anul trecut la Maieru”, a declarat directorul Centrului de Tineret Preot Profesor Ioan Bunea de la Sângeorz-Băi, Paul Gavriloaie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...