„O zi trăită din plin” la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi

de | sept. 2, 2015

 

Marţi, 1 septembrie 2015, la Centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi s-a desfăşurat a II-a ediţie a întâlnirii tinerilor din Cercul pastoral-misionar Sângeorz-Băi intitulată generic „O zi trăită din plin„.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie săvârşită în Biserica cu hramul „Schimbarea la Faţă” din Sângeorz-Băi, de un sobor de preoţi din care au făcut parte părintele Dan Cismaş – coordonatorul Cercului pastoral, părintele Ioan Băndean – parohul Bisericii, părintele Nechita Lazăr şi părintele George Ganea, ambii din Rodna şi părintele Petre Zinveliu de la Parohia Cormaia.

Programul a continuat mai apoi cu activităţi sportive şi recreative, iar pe lângă acestea tinerii participanţi au avut parte şi de o conferinţă duhovnicească susţinută de Arhimandritul Teofil Roman, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca. Părintele Arhimandrit le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa rugăciunii, atât a celei particulare cât şi a celei de obşte, precum şi despre importanţa împărtășirii cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Din program nu au lipsit atelierele la care tinerii și-au artătat măiestria. Ei au putut confecționa cruciulițe și brățări, au modelat în plastelină fimo și au participat și la ateliere de prim-ajutor și de gastronomie.

Ziua s-a încheiat cu cântece la chitară şi foc de tabără.

„Evenimentul s-a desfăşurat cu sprijinul parohiilor componente ale Cercului pastoral-misionar Sângeorz-Băi. Prima ediţia a acestei întâlniri s-a desfăşurat anul trecut la Maieru”, a declarat directorul Centrului de Tineret Preot Profesor Ioan Bunea de la Sângeorz-Băi, Paul Gavriloaie.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.