Obezitatea la copii – Consecințele ei si cum se poate preveni

de | ian. 30, 2020

Cred că tuturor ne e familiara sintagma „grasut = frumos“. Cu toții ne aducem aminte, încă din primii ani de viață, ca acei copii care erau mai rotunjori și mai rotofei sau plinuți, erau considerati a fi mult mai sănătoși comparativ cu cei mai slăbuți.

Ei bine, in zilele noastre această sintagmă nu ar mai trebui sa existe. Statisticile privind obezitatea la copii sunt ingrijoratoare. Romania se clasează pe locul al 2-lea in Europa în ceea ce privește obezitatea infantilă. O constatare pe cât de alarmantă, pe atât de periculoasă.

Obezitatea ar trebui privită și tratata la fel de serios ca oricare altă boală cronică, însă, din pacăte, lucrurile nu stau deloc așa. Și tocmai datorită neglijenței, atât a autorităților, cât și a producătorilor, comercianților, familiilor și părinților, s-a ajuns la statisticile din prezent, in care suntem fruntași în Europa la obezitatea înrândul copiiilor.

Obezitatea este o boală și, deși nu doare, efecte asupra sănătății care sunt ingrijoratoare! Obezitatea reduce speranța de viață cu o medie de 3 până la 10 ani, în funcție de cât de severă este.

 

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Obezitatea la copii – Consecințele ei si cum se poate preveni
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Pe cine botezăm? Ce ne spune Biblia? P4

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00 - 20:22.

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Evanghelia lui Hristos – Cuvântul Vieții

Viața Mântuitorului Iisus Hristos ne este împărtășită de Biserică, iar învățătura Lui și crâmpeie din parcursul Său pământesc ne sunt cunoscute din Evanghelie. Citindu-se Evanghelia în biserică, într-un fel ne împărtășim de Hristos, în calitate de Cuvânt al lui...