Olimpicii clujeni la disciplina Religie, premiați de Mitropolitul Andrei

de | iun. 5, 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, i-a felicitat și premiat pe cei 34 de elevi olimpici din județul Cluj care au obținut rezultate excepționale la faza județeană și națională a Olimpiadei de Religie, precum și la Olimpiada interdisciplinară limba și literatura română și religie ,,Cultură și spiritualitate românească” și la Olimpiada Națională a Seminariilor și Liceelor Teologice Ortodoxe. Nu au fost uitați nici profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor.

Evenimentul a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, duminică seara, 5 iunie 2022, la finalul programului catehetic „O seară cu Domnul Hristos și cu Preasfânta Sa Maică”, care are loc în fiecare duminică seara, după slujba Vecerniei, fiind susținut de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

În cadrul catehezei, ierarhul i-a felicitat pe olimpici și pe profesorii lor coordonatori, adresându-le câteva îndemnuri duhovnicești, în lumina Sfintei Scripturi.

 

În semn de apreciere pentru munca și efortul depus în promovarea educației religioase, fiecare elev olimpic și profesor coordonator a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei o diplomă de apreciere și o carte de rugăciuni, iar elevii au primit și premii în bani.

A devenit deja o tradiție ca Arhiepiscopia Clujului să îi gratuleze în mod festiv pe elevii merituoși, din cadrul eparhiei, care au avut rezultate de excepţie la învăţătură, atât ca o formă de recunoaştere a performanţelor lor, cât și pentru a sublinia grija Bisericii pentru soarta tinerilor și pentru educaţia viitoarelor generaţii.

 

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA