Olimpicii clujeni la Religie, premiați de Mitropolitul Andrei

de | mai 4, 2015 | Actualitatea religioasă

„Răbdarea în suferință ne duce la întâlnirea cu Hristos”, le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei clujenilor prezenți, duminică, 3 mai 2015, la Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană.

În susținerea acestei idei Părintele Mitropolit a prezentat o serie de exemple din Scriptură, pornind de la slăbănogul din pericopa evanghelică din această duminică, până la dreptul Iov, care este un adevărat exemplu de răbdare în suferință. Exemplul absolut însă, a spus Înaltpreasfinția Sa, este Mântuitorul Hristos, care a luat asupra sa toate păcatele lumii, oferindu-ne astfel șansa de a fi candidați la mântuire. Întâistătătorul Eparhiei Clujului i-a încurajat la finalul cuvântului său pe toți cei care au parte de suferință în această viață, îndemnându-i să privească întotdeauna la cer ne unde vine tot ajutorul.

În cadrul Sfintei Liturghii de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei alături de un sobor de preoți și diaconi, foarte mulți clujeni, printre care și copii, s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

 

Premierea elevilor olimpici la religie

La finalul slujbei, Părintele Mitropolit i-a premiat din fața Sfântului Altar pe elevii olimpici la religie din județul Cluj.

Au luat parte pe lângă profesori și părinți, inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon, directorul Seminarului Teologic Ortodox, părintele Liviu Vidican Manci și consilierul cultural al Arhiepiscopiei, părintele Bogdan Ivanov.

Au fost recompensați aproape 50 de elevi, care au obținut premii și mențiuni la etapele județene și naționale a concursurilor specifice disciplinei Religie.

Nu au fost uitați nici profesorii care i-au pregătit, aceștia primind din partea Părintelui Mitropolit diplome, în semn de apreciere pentru devotamentul și munca pe care o depun în formarea și educarea tinerilor.

România frumoasă este formată din tinerii frumoși, sănătoși și cuminți

Cu prilejul festivității Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit, pornind de la cuvântul înțeleptului Solomon din cartea Proverbelor, despre responsabilitatea părinților, a dascălilor și a preoților în educarea și formarea tinerilor. La finalul festivității de premiere Mitropolitul Clujului a adresat un apel dascălilor și părinților, spunându-le cât de importantă este educația religioasă în formarea tinerilor, pentru ca aceștia să crească frumos, sănătos și să fie astfel de mare nădejde pentru țară: „Cu toții vrem să avem o Românie frumoasă. Ei bine, dacă ne dorim acest lucru, atunci să ne formăm copiii așa cum trebuie. Să ținem seama că din formarea lor integrală face parte și educația religioasă care nu poate lipsi, mai ales că tinerii și copiii sunt viitorul țării noastre ”.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...