Ornamente și decorațiuni de Crăciun la Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Dumbrăveni

de | dec. 9, 2017

Prin învățătura lor şi activităţile educative, copiii valorifică cei mai frumoşi ani ai vieţii, folosind timpul în mod eficient pentru a deveni oameni înţelepţi şi competenţi, buni şi paşnici, harnici şi darnici. Urmând cuvintele Sf Ap. Pavel către ucenicul său tânăr, Timotei: ”Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețile tale ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția” (I Timotei 4,12), parohia ortodoxă ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Dumbrăveni au conștientizat nevoia responsabilizării generației tinere, fapt pentru care a avut loc o activitate frumoasă.
Copiii din parohia noastră s-au revăzut sâmbătă, 9 decembrie 2017 pentru a treia oară în cadrul atelierului handmade. Pentru această ediție s-a dorit ca activitate educativ-recreativă, un atelier de ornamente și decorațiuni de Crăciun. Cei care i-au îndrumat în tainele acestor decorațiuni a fost Pr. Paroh Leon Drăgan și doamna preoteasă. Activitatea a început la ora 13:00 și s-a adresat tinerilor și copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 26 de ani. Rugăciunile de la începutul lucrului și de mulțumire pentru succesul lucrărilor înălțate de către organizatori, copii și invitați deopotrivă deopotrivă au fost urmate de vernisajul expoziției lucrărilor realizate de copii în cadrul atelierului de creație. .30 de copii au petrecut câteva ore într-un cadru vesel distractiv si creativ.
Ornamente și decorațiuni de Crăciun la Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din DumbrăveniDin mâinile lor dibace, au ieşit tot felul de lucruşoare, care mai de care mai gingaşe şi mai deosebite, numai bune de agăţat în brăduţul de Crăciun. Astfel s-au realizat îngerași din hârtie, globuri figurative în tehnica frumoasă a colajului, folosind panglici, hârtie colorată, carton. De asemenea copilașii au creat globuri fermecate învâțând cum să transformăm o formă simplă de polistiren și sticlă într-un glob spectaculos. I-am schimbat forma, dupa preferință fiecărui copil și apoi globul obținut l-au pictat sau împodobit cu paiete stralucitoare, panglici colorate și multă, multă imaginație. Alte tipuri de globuri au fost realizate în tehnica string art, adică tehnica aței dar și globuri realizate din carton și hârtie. Totodată au realizat coronițe din hârtie colorată, carton și pompoane, urmând să le atașeze pe ușa casei lor în preajma Crăciunului. În timpul întâlnirii toți copiii au fost serviţi cu bunătăţi, drept răsplată a efortului pe care l-au depus. Pe lângă lucrarea artistico-creativă s-au intonat colinde și s-au purtat discuții pe diferite teme de actualitate, încercând să se găsească și răspunsuri concrete.

Prin intermediul programelor de tineret organizate de parohia ortodoxă Dumbrăveni, aceștia au şansa de a se cunoaşte mai bine și de a conștientiza moștenirea culturală și bogăția tradițiilor specifice spațiului Ortodoxiei românești, dar şi universal.

Datorită faptului că acest proces de autocunoaștere, dezvoltare și cunoaștere interpersonală se realizează cu sprijinul și sub îndrumarea Bisericii, tinerii ajung să înțeleagă importanța şi rolul Bisericii în viaţa cotidiană. Acest atelier a fost un prilej de a împleti priceperea cu răbdarea şi bunul-gust. E minunat să vezi cum se ajută unul pe celălalt, cum dăruiesc şi cât de bine le stă prietenia! Aici e un mare secret, dar şi o provocare: să-i ajutăm să-şi facă cei mai buni prieteni în Biserică.
Pr. Paroh Leon Drăgan

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...