Ornamente și decorațiuni de Crăciun la Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din Dumbrăveni

de | dec. 9, 2017 | Activități parohiale

Prin învățătura lor şi activităţile educative, copiii valorifică cei mai frumoşi ani ai vieţii, folosind timpul în mod eficient pentru a deveni oameni înţelepţi şi competenţi, buni şi paşnici, harnici şi darnici. Urmând cuvintele Sf Ap. Pavel către ucenicul său tânăr, Timotei: ”Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețile tale ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția” (I Timotei 4,12), parohia ortodoxă ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Dumbrăveni au conștientizat nevoia responsabilizării generației tinere, fapt pentru care a avut loc o activitate frumoasă.
Copiii din parohia noastră s-au revăzut sâmbătă, 9 decembrie 2017 pentru a treia oară în cadrul atelierului handmade. Pentru această ediție s-a dorit ca activitate educativ-recreativă, un atelier de ornamente și decorațiuni de Crăciun. Cei care i-au îndrumat în tainele acestor decorațiuni a fost Pr. Paroh Leon Drăgan și doamna preoteasă. Activitatea a început la ora 13:00 și s-a adresat tinerilor și copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 26 de ani. Rugăciunile de la începutul lucrului și de mulțumire pentru succesul lucrărilor înălțate de către organizatori, copii și invitați deopotrivă deopotrivă au fost urmate de vernisajul expoziției lucrărilor realizate de copii în cadrul atelierului de creație. .30 de copii au petrecut câteva ore într-un cadru vesel distractiv si creativ.
Ornamente și decorațiuni de Crăciun la Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din DumbrăveniDin mâinile lor dibace, au ieşit tot felul de lucruşoare, care mai de care mai gingaşe şi mai deosebite, numai bune de agăţat în brăduţul de Crăciun. Astfel s-au realizat îngerași din hârtie, globuri figurative în tehnica frumoasă a colajului, folosind panglici, hârtie colorată, carton. De asemenea copilașii au creat globuri fermecate învâțând cum să transformăm o formă simplă de polistiren și sticlă într-un glob spectaculos. I-am schimbat forma, dupa preferință fiecărui copil și apoi globul obținut l-au pictat sau împodobit cu paiete stralucitoare, panglici colorate și multă, multă imaginație. Alte tipuri de globuri au fost realizate în tehnica string art, adică tehnica aței dar și globuri realizate din carton și hârtie. Totodată au realizat coronițe din hârtie colorată, carton și pompoane, urmând să le atașeze pe ușa casei lor în preajma Crăciunului. În timpul întâlnirii toți copiii au fost serviţi cu bunătăţi, drept răsplată a efortului pe care l-au depus. Pe lângă lucrarea artistico-creativă s-au intonat colinde și s-au purtat discuții pe diferite teme de actualitate, încercând să se găsească și răspunsuri concrete.

Prin intermediul programelor de tineret organizate de parohia ortodoxă Dumbrăveni, aceștia au şansa de a se cunoaşte mai bine și de a conștientiza moștenirea culturală și bogăția tradițiilor specifice spațiului Ortodoxiei românești, dar şi universal.

Datorită faptului că acest proces de autocunoaștere, dezvoltare și cunoaștere interpersonală se realizează cu sprijinul și sub îndrumarea Bisericii, tinerii ajung să înțeleagă importanța şi rolul Bisericii în viaţa cotidiană. Acest atelier a fost un prilej de a împleti priceperea cu răbdarea şi bunul-gust. E minunat să vezi cum se ajută unul pe celălalt, cum dăruiesc şi cât de bine le stă prietenia! Aici e un mare secret, dar şi o provocare: să-i ajutăm să-şi facă cei mai buni prieteni în Biserică.
Pr. Paroh Leon Drăgan

Ultimele articole

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Să-L iubim din tot sufletul pe Dumnezeu

Bătrânul Iosif Isihastrul: „Ceea ce nu-i dăm lui Dumnezeu spre a fi întrebuinţat de El, este întrebuinţat de diavol. De aceea Domnul ne-a dat porunca să-L iubim din tot sufletul şi din toată inima, pentru ca cel rău să nu găsească nici loc, nici odihnă pentru a locui...

Reflecții asupra cultului divin

Reflecții asupra cultului divin

Scopul întregii educații catehetice, religioase a creștinului este acela de a-l introduce în Biserică, în trupul mistic al lui Hristos și să îl integreze în viața Bisericii, care este viața de har, de comuniune cu Dumnezeu, de iubire, de unitate și progres duhovnicesc...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...