Paraclisul Grădiniței „Căsuța fermecată” din Gherla, sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei

de | dec. 5, 2018 | Actualitatea religioasă

Marți, 4 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a inaugurat Paraclisul ocrotit de „Sfinții Ana, Teofana și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, locaș de rugăciune amenajat în cadrul grădiniței cu program prelungit „Căsuța fermecată” din Gherla.

Sfințirea acestuia a avut loc de la ora 10:00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu protopopul de Gherla, pr. Paul Iulian Isip.

Cu această ocazie, ierarhul a adresat un cuvânt duhovnicesc în care a subliniat importanța unui loc de rugăciune într-o instituție de învățământ. De asemenea, directorul Grădiniței, prof. Aurelia Danko a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru prezență și celor ce s-au implicat în amenajarea paracilisului.

 

După slujbă, în sala festivă a instituției, Corul grădiniței „Vocile copilăriei”, coordonat de doamnele educatoare Delia Socaciu și Monica Tănasă, a susținut un program artistic compus din cântece și poezii patriotice, dar și colinde.

La final, Părintele Mitropolit Andrei le-a dăruit cărți de rugăciune și cadouri tuturor copiilor.

Grădinița cu program prelungit „Căsuța fermecată” funcționeză din anul 2011 și are un efectiv de 285 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Unitatea funcţionează în regim de grădiniţă cu program prelungit, cu 9 grupe la secţia română şi 2 grupe la secţia maghiară. De pregătirea şi îndrumarea acestora se preocupă un colectiv de 23 educatoare calificate, cu o bună pregătire profesională și personalul auxiliar. Grădiniţa dispune de cabinet psihologic şi logopedic, cabinet medical, sală festivă, cabinet metodic, curte spaţioasă dotată cu aparate de joc. De asemenea, în primăvara anului 2018 părintele Petru Băgăcian și doamna prof. Maria Băgăcian, alături de conducerea instituției, s-au implicat în amenajarea unui loc de rugăciune pentru preșcolarii grădiniței. Acesta a fost pictat și amenajat special pentru a crea un mediu propice pentru copiii insituției.

Ultimele articole

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Turda

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Turda

Clericii din Protopopiatul Ortodox Turda s-au reunit joi, 22 octombrie 2020, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Mihai Vodă și a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict...

Hramul Mănăstirii „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia

Hramul Mănăstirii „Petru Rareș Vodă” din Ciceu-Corabia

Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” din localitatea bistrițeană Ciceu-Corabia, Protopopiatul Beclean, și-a prăznuit miercuri, 21 octombrie 2020, ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Mărturisitori Ardeleni: Cuvioșii Visarion Sarai și Sofronie de la Cioara, Mucenicul Oprea...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Beclean

Clericii din Protopopiatul Ortodox Beclean s-au reunit marți, 20 octombrie 2020, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat la Mănăstirea Dobric și a fost precedată de o slujbă de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict...