Parastas în Catedrala Mitropolitană pentru Mitropolitul Bartolomeu și Episcopul Nicolae Ivan

de | feb. 4, 2018 | Actualitatea religioasă

În Duminica a 34-a după Rusalii, numită și a Întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,  a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Alături de IPS Andrei au slujit preoții și diaconii catedralei, precum și preoți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu.

În cadrul cuvântului de învățătură, pornind de pericopa evanghelică a Întoarcerii Fiului risipitor, IPS Andrei  a vorbit despre pocăință.

https://www.youtube.com/watch?v=lRDgBclBoNA

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșit un parastas pentru vrednicul de pomenire mitropolitul Bartolomeu, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit, miercuri 31 ianuarie 2018, 7 ani. A fost pomenit și Episcopul Nicolae Ivan, de la a cărui trecere în veșnicie s-au împlinit, pe 3 februarie, 82  de ani.

În cuvântul rostit, Mitropolitul Andrei a evidențiat activitatea celor doi mari ierarhi:

Apoi, alături de soborul de preoți și de credincioși,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit o scurtă rugăciune și la mormintele celor doi ierarhi, din cripta de la subsolul catedralei mitropolitane.

 

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...