Parastas la Dej, în memoria fostului protopop Teofil Herineanu

de | feb. 6, 2016

Preoți, duhovnici, apropiați și sute de credincioși s-au rugat pentru odihna veșnică a fostului protopop al Dejului, Teofil Herineanu, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinește un an.

Sâmbătă, 6 februarie 2016, cu toții s-au adunat în biserica parohiei Dej I, unde părintele Herineanu a slujit mai bine de 40 de ani, pentru a păstra vie memoria sa atât în conștiința bisericii cât și a comunității pe care acesta a păstorit-o. Cu acest prilej, un numeros sobor de preoți și diaconi a oficiat, începând cu ora 8:00 Sfânta Liturghie, urmată apoi de slujba de Parastas oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.20160206_101835

Cu acest prilej, ierarhul a adresat un cuvânt de mângâiere familiei fostului protopop al Dejului și i-a asigurat pe credincioși de faptul că cei ce cred în Hristos au parte de viață veșnică: „În virtutea credinței în cuvântul Mântuitorului facem noi pomenirea pentru cei plecați din lumea aceasta, pentru că de fapt ei nu au pierit. Cuvântul Mântuitorului ne spune că porunca nu este viață veșnică și că cel ce crede în El chiar dacă ar muri va trăi”.

Tot în cuvântul duhovnicesc, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre exemplul moral – evanghelic în faptă și în cuvânt de care a dat dovadă părintele Teofil Herineanu pe parcursul vieții pământești.

La slujba Parastasului în memoria părintelui Teofil Herineanu au fost prezenți toți preoții protopopiatului Dej. Alături de aceștia și-au exprimat solidaritatea și autorități locale.

Părintele Teofil Herineanu a slujit la altar 50 de ani, iar protopop al Dejului a fost timp de 37 de ani.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

Hramul Bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Sângeorz-Băi

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, marți, 23 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Biserica „Sfântul Mare...