Părintele Adrian Laza, noul preot al comunităților ortodoxe din Tranișu și Lunca Vișagului

de | ian. 28, 2018 | Activități parohiale

Duminică, 28 ianuarie 2018, comunitățile ortodoxe din localitățile Tranișu și Lunca Vișagului, Protopopiatul Huedin, și-au întâmpinat noul păstor sufletesc, pe părintele Adrian Laza, care a ocupat această parohie după promovarea unui examen. De la ora 10:00 a fost săvârșită Sfânta Liturghie în sobor de preoți, din care au făcut parte: pr. Dan Lupuțan – protopopul de Huedin, pr. Narcis Rus Pașcu – fost preot paroh al parohiei Tranișu, pr. Adrian Laza – actualul paroh și pr. Horea Șaitiș – slujitor la biserica Spitalului Orășenesc Huedin.

După terminarea pricesnei,  protopopul Dan Lupuțan a ținut un cuvânt de învățătură, referitor la evanghelia duminicii, îndemnâdu-i pe cei prezenți să cultive smerenia vameșului. La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop a dat citire deciziei de numire, după care i-a înmânat noului paroh semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, precum și cheile celor trei biserici, pe care le va administra și păstori.

Părintele protopop i-a mulțumit fostului paroh pentru întreaga activitate desfășurată aici,  dorindu-i spor duhovnicesc în noua parohie, iar noului paroh i-a urat pastorație binecuvântată și rodnică. A luat cuvântul și părintele Narcis Rus Pașcu, care și-a luat rămas bun de la comunitate, dar și noul paroh, care le-a mulțumit celor prezenți pentru frumoasa primire.

Parohia Ortodoxă Tranișu a rămas vacantă în urma transferării părintelui Narcis Rus Pașcu, începând cu data de 1 ianuarie 2018, în parohia Hodișu, din Protopopiatul Huedin. Acesta a desfășurat o bogată activitate misionară și edilitară în parohia Tranișu, timp de 20 de ani. În timpul păstoririi sale a fost ridicată o biserică nouă în Tranișu Vale, s-a pictat din nou biserica filiei Lunca Vișagului și s-a înfrumusețat biserica din Tranișu Deal.

Ultimele articole

Problema autocefaliilor în perioada modernă: situația bisericească din Ucraina

Pentarhia în Evul Mediu

În continuarea discuțiilor din săptămânile trecute, de data aceasta vă invităm să acultați un nou dialog cu dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu al Academiei Române, filiala Cluj-Napoca, doctor în istorie...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...