Părintele arhim. Benedict Vesa: „Maica Domnului este Maica Bisericii. De aceea ați venit la Nicula, să o simțiți aproape!”

de | aug. 15, 2018 | Actualitatea religioasă

Pelerinii care au asistat marți noaptea la Mănăstirea Nicula, la slujba Prohodului Maicii Domnului, au fost îndemați de arhim. Benedict Vesa, Secretarul Arhiepiscopiei Clujului, să mediteze la viața Maicii Domnului. Îndemnul a fost dat în cadrul cuvântului de învățătură, rostit la finalul slujbei, săvârșite în sobor de ierarhi și preoți, pe altarul de vară din curtea mănăstirii.

„Pe un om îl cunoaștem în măsura în care reușim să intrăm în duhul său. Pe Maica Domnului o cunoaștem și din câteva atribute ale ei: tăcerea, discreția, smerenia și micșorarea ei. Acestea, parcă, ne sunt străine nouă, astăzi. Poate, tocmai de aceea, cunoaștem destul de puține lucruri despre Maica Domnului”, a spus părintele Benedict.

Totodată, părintele arhimandrit a adăugat că „dacă nu-l cunoști pe Hristos, este suficient să te uiți la o mamă bună, ori Maica Domnului este mama mamelor! Doar mamele știu să se micșoreze pentru copiii lor și așa a făcut Maica Domnului pentru Fiul Ei”.

„Cei care nu o cinstesc pe Maica Domnului nu pot să fie decât niște nefericiți. Ea este Maica Bisericii, care stă lângă copilul alungat, lângă femeia bătută, lângă schilodul care e căzut pe stradă, lângă cel infirm și lângă cel care suferă și este torturat. De aceea o simțit atât de aproape pe Maica Domnului! De aceea ați venit aici, toți, pentru că o simțiți aproape pe Maica Domnului”, le-a spus celor peste 30 de mii de credincioși veniți la hramul Mănăstirii Nicula.

La finalul cuvântului său, părintele Benedict Vesa i-a îndemnat să se roage pentru pace și pentru întoarcerea la credință. „Trăim vremuri grele, dar de aceea am venit toți cu nădejde că primim rezolvare pentru problemele personale, dar și pentru problemele cu care se confruntă întreaga noastră țară”.

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Mărturisiţi-vă Domnului că este bun!

Vremurile pe care le trăim sunt grele. Parcă toate rânduielile s-au dat peste cap şi nimeni nu ştie ce să facă. Cele rele nu se mai pot îndrepta şi cele ce lipsesc nu se mai pot număra. Priveliştea pe care ţi-o oferă societatea de consum te duce cu gândul la cetatea...