Părintele Crăciun Opre, evocat duminică la Baia Mare

de | mart. 10, 2017 | Actualitatea religioasă

Preotul Crăciun Opre, unul dintre mărturisitorii credinţei străbune în temniţele comuniste, va fi evocat duminică, 12 martie 2017, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Evenimentul, organizat de  Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi Protopopiatul Lăpuş, cu prilejul Anului Comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, declarat de Patriarhia Română, va avea loc de la ora 17:30.

Evocarea va fi făcută de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Vlad, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, unul din ucenicii părintelui Crăciun Opre. De asemenea, va vorbi Prof. Univ. Dr. Adrian Opre, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiul părintelui Crăciun Opre, care va relata despre modalităţile creştine de supravieţuire în închisorile comuniste.

 

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...