Părintele Marcu Manolis – o evocare

de | mai 15, 2015

168aÎl evocăm în această emisiune pe vrednicul de pomenire Preacuviosul Părinte Arhimandrit Marcu Manolis. S-a împlinit în luna aprilie cinci ani ani de la mutarea sa la cele veşnice. A fost un mare ostenitor în via Domnului, desfăşurând o fructuoasă pastoraţie în Athena, deşi a fost călugăr. A fost apropiat de Sfântul Părinte Porfirie, inspirându-se din zelul său pastoral.
Părintele Marcu s-a remarcat şi prin activitatea sa jurnalistică, conducând ani buni un ziar ortodox cu apariţie săptămânală, un ziar cu o orientare ortodoxă riguroasă în care au publica nume însemnate din Grecia.
168bA cultivat relaţii frăţeşti cu Arhiepiscopia Clujului, vizitând în câteva rânduri meleagurile noastre, slujind aici, predicând sau ţinând conferinţe, aşa cum, de-a lungul timpului, mulţi pelerini români au vizitat parohia sa din Athena.
Părintele Marcu a fist şi oaspetele postului de radio Renaşterea, în vara anului 2009, ocazie cu care a a acceptat să participe la realizarea unui interviu.

 

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Părintele Marcu Manolis – o evocare
Părintele Marcu Manolis – o evocare
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/catalin-palimaru/" target="_self">Pr. Cătălin Pălimaru</a>

Pr. Cătălin Pălimaru

Preot, directorul Editurii Renașterea, doctor în teologie.

Mai multe

Sfânta Treime. Ce ne spune textul biblic? P1

Sfânta Treime. Ce ne spune textul biblic? P1

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.22.

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

Experiența carcerală la Nicolae Steinhardt

În seria dialogurilor cu dr. Călin Emilian Cira, doctor în istorie și doctorand în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, abordăm o serie de teme specifice ce se regăsesc în opera scriitorului și monahului Nicolae Steinhardt, cunoscut și ca monahul...

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Calea de la om la Dumnezeu | Duminica a 5-a după Paști

Ev. Ioan 4, 5-42; Convorbirea lui Iisus cu femeia samarineancă „Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său; Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă...

Părinții deșertului

Părinții deșertului

În conduita lor părinții deșertului au excelat prin multe singularități, au fost asceți aspri și mari mistici au trăit uneori ca niște fiare, uneori ca niște îngeri au făcut minuni și au gravat pe demoni. Toate acestea sunt adevărate, dar secundare și nu aceasta este...