Părintele Mitropolit Andrei, în mijlocul tinerilor seminariști clujeni

de | mart. 23, 2017 | Actualitatea religioasă

În cea de-a patra săptămână a Postului Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, s-a întâlnit cu elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Începând cu ora 15.00, în Paraclisul Seminarului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite. Soborul de slujitori i-a cuprins pe de părinții profesori ai instituției de învățământ, directorul Seminarului lect. univ. Dr. Liviu Vidican-Manci și decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca, pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu. Pe langă seminariști au luat parte la Sf. Liturghie și profesorii seminarului.

Părintele Mitropolit le-a vorbit tinerilor elevi despre post și despre așteptările pe care societatea le are de la ei. Îndemnându-i pe fiecare în parte să fie un exemplu atât pentru colegi, pentru comunitatea din care provin dar și pentru viitorul țării. Elevii seminariști au dat răspunsurile liturgice, iar apoi majoritatea celor prezenți s-au împărtășit cu Cinstitele Daruri.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a dăruit la final cărți de rugăciuni.

Ultimele articole

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Buna Vestire (25 martie) | Cateheză

Excurs istoric: Buna Vestire (25 martie) este cea mai veche sărbătoarea din suita cinstirii Maicii Domnului. Este o sărbătoarea în care este cinstită Maica și Fiul deopotrivă. În secolul al IV-lea s-a ridicat o biserică pe locul unde tradiția afirma că Maica Domnului...

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

Hramul Mitropoliei Clujului – 25 martie 2023 | Comunicat de presă

La data de 25 martie 2006, la sărbătoarea Bunei Vestiri lua ființă în mod festiv Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul naşterii noii Mitropolii transilvănene este ancorat...