Părintele Mitropolit Andrei, prezent la prima ședință din anul 2019 a preoților clujeni

de | ian. 16, 2019

Marți, 15 ianuarie, preoții din Protopopiatul Ortodox Cluj II, care slujesc în parohiile din municipiul Cluj-Napoca, s-au întâlnit în cadrul primei ședinței administrative lunare din anul 2019, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Întrunirea preoților a început la ora 10:00, cu săvârșirea slujbei de Te Deum, oficiată în capela Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a adresat părinților prezenți un cuvânt duhovnicesc acum, la început de an, în care a evidențiat importanța misiunii preoțești și a indicat câteva dintre coordonatele desfășurării acesteia în Cluj-Napoca.

Ședința, prezidată de părintele protopop Alexandru-Constantin Ciui, a continuat în sala „Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial, în cadrul căreia părintele dr. Cătălin Pălimaru, directorul Editurii Renașterea, le-a vorbit celor prezenți despre semnificația zilei de 15 ianuarie, când este sărbătorită Ziua Națională a Culturii Române și comemorarea poetului național Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împliniesc anul acesta 169 de ani.

În cea de-a doua parte a întrunirii, părintele protopop le-a comunicat preoților aspecte de ordin administrativ și pastoral-misionar. De asemenea, au fost anunţate proiectele și evenimentele care se vor desfășura în Protopopiatul Cluj II, în anul 2019, an declarat de către Patriarhia Română ca fiind „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”.

 

„Este vorba despre un proiect pe care Protopopiatul Ortodox Cluj II, prin preoții și parohiile din Cluj-Napoca, îl vor desfășura în parteneriat cu câteva parohii din mediul rural, precum și realizarea proiectului dedicat tinerilor ,,Hristos, sufletul satului meu”, proiect care face parte din Concursul Național Catehetic propus de Sectorul Educațional al Patriarhiei Române.”, conform celor afirmate de protopopul de Cluj II, pr. Alexandru Ciui.

La final, au avut loc mai multe luări de cuvânt din partea preoților prezenți la întâlnirea lunară.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...