Părintele Mitropolit Bartolomeu va fi evocat la Gherla

de | ian. 31, 2020

Mănăstirea Sf. 40 de Mucenici-Memorialul Gherla invită publicul doritor la un eveniment comemorativ ce va avea loc duminică, după Sfânta Liturghie.

În cadrul Mănăstirii va fi oficiată o slujbă de pomenire în memoria ilustrului Ierarh, dar și a deținuților politici morți în temnița de la Gherla. În continuare, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, domnul Octav Bjoza, va rosti o alocuțiune.

Manifestarea are loc la împlinirea a 9 ani de la mutarea Părintelui Mitropolit Bartolomeu Anania în veșnicie și va debuta la ora 12:00.

„In puşcărie am aflat că a murit mama. Dacă am un resentiment este pentru că părinţii mei au murit trişti, cu amândoi băieţii în închisoare. În închisoare, te vezi părăsit, umilit, chinuit. Nu-ţi mai rămâne decât credinţa şi rugăciunea. Este singurul izvor de putere, de rezistenţă fizică şi morală. Un deţinut politic nu se ruga să fie eliberat, ci să-l ţină la limita de rezistenţă, să-i ţină sufletul sănătos. Pentru că în puşcărie, asta este important: cum îţi este sufletul.” Mitropolitul Bartolomeu Anania

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...