Părintele Mitropolit Bartolomeu va fi evocat la Gherla

de | ian. 31, 2020

Mănăstirea Sf. 40 de Mucenici-Memorialul Gherla invită publicul doritor la un eveniment comemorativ ce va avea loc duminică, după Sfânta Liturghie.

În cadrul Mănăstirii va fi oficiată o slujbă de pomenire în memoria ilustrului Ierarh, dar și a deținuților politici morți în temnița de la Gherla. În continuare, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, domnul Octav Bjoza, va rosti o alocuțiune.

Manifestarea are loc la împlinirea a 9 ani de la mutarea Părintelui Mitropolit Bartolomeu Anania în veșnicie și va debuta la ora 12:00.

„In puşcărie am aflat că a murit mama. Dacă am un resentiment este pentru că părinţii mei au murit trişti, cu amândoi băieţii în închisoare. În închisoare, te vezi părăsit, umilit, chinuit. Nu-ţi mai rămâne decât credinţa şi rugăciunea. Este singurul izvor de putere, de rezistenţă fizică şi morală. Un deţinut politic nu se ruga să fie eliberat, ci să-l ţină la limita de rezistenţă, să-i ţină sufletul sănătos. Pentru că în puşcărie, asta este important: cum îţi este sufletul.” Mitropolitul Bartolomeu Anania

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA