Părintele  Mitropolit Andrei la sărbătoarea satului Ilva Mică

de | iul. 14, 2019 | Actualitatea religioasă

Întreaga comunitate l-a așteptat astăzi, 14 iulie 2019, în duminica a patra după Rusalii,  pe ÎPS Părinte Andrei în straie populare,  cel care a oficiat mai apoi Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în curtea bisericii.

Cum a decurs totul aflăm de la părintele protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu:

După citirea Sfintei Evanghelii, din cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a rostit un cuvânt de învătătură intitulat “Credință cât un grăunte de muștar”:

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, părintele Stefăniță Potra, de la Parohia Ilva Mică I, a fost hirotesit iconom stavrofor, iar preotul Brici Iuliu, de la Parohia Ilva 2- Someș,  a primit Ordinul Mihai Vodă. Primarul  comunei Ilva Mică, Horea Aurel  a fost distins cu Ordinul Mihai Vodă,  viceprimarul Ilie Mușină a primit Crucea Transilvană,   iar toti ceilalți binefăcători ai parohiei diplome de aleasă cinstire.

Ultimele articole

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...