Părintele  Mitropolit Andrei la sărbătoarea satului Ilva Mică

de | iul. 14, 2019

Întreaga comunitate l-a așteptat astăzi, 14 iulie 2019, în duminica a patra după Rusalii,  pe ÎPS Părinte Andrei în straie populare,  cel care a oficiat mai apoi Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată în curtea bisericii.

Cum a decurs totul aflăm de la părintele protopop de Năsăud, Ioan Dâmbu:

După citirea Sfintei Evanghelii, din cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a rostit un cuvânt de învătătură intitulat “Credință cât un grăunte de muștar”:

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, părintele Stefăniță Potra, de la Parohia Ilva Mică I, a fost hirotesit iconom stavrofor, iar preotul Brici Iuliu, de la Parohia Ilva 2- Someș,  a primit Ordinul Mihai Vodă. Primarul  comunei Ilva Mică, Horea Aurel  a fost distins cu Ordinul Mihai Vodă,  viceprimarul Ilie Mușină a primit Crucea Transilvană,   iar toti ceilalți binefăcători ai parohiei diplome de aleasă cinstire.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...